IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan GT-R посреща по-строгите еко норми

Следващото поколение на Годзила ще получи допълнителни технологии, за да се вмести в жестоките стандарти

Nissan GT-R посреща по-строгите еко норми

Nissan GT-R посреща по-строгите еко норми
Неофициално изображение на следващото поколение Nissan GT-R

Само за няколко години Nissan GT-R премина през три модернизации, при които мощността на 3.8-литровия би-турбо V6 двигател скочи от 485 до цели 550 к.с. Дали предстои да видим нова, по-силна версия на настоящата Годзила все още е известно. Знае се обаче, че инженерите на Nissan вече работят по следващото поколение на колата, което ще трябва да се справи с новите екологични норми.

Това не е никак лека задача, тъй като ще трябва да бъдат силно оптимизирани потреблението на гориво и отделяните вредни емисии, без да се нарушават динамичните възможности на колата.

Според изданието Motor Trend инженерите на японската марка разработват успоредно две различни концепции за следващия Nissan GT-R. Едната е обвита в мистерия, докато другата залага на хибридна технология, базирана на тази, която използват Infiniti M35h и концепцията Infiniti Essence.

Коя от двете ще бъде избрана, предстои да разберем. Със сигурност обаче в новото поколение GT-R ще бъдат интегрирани технологии като старт/стоп система и система деактивираща част от цилиндрите при по-слабо натоварване, твърдят американците.

Оптимизация ще бъде направена и в оптиката на GT-R, въпреки че в момента японската суперкола е една от най-аеродинамичните на пазара. Посочва се, че машината ще запази пропорциите си, но предната й част ще бъде преработена, за да предложи по-голяма притискащата сила и по-добра стабилност при висока скорост.

Преди време главният инженер на Nissan GT-R Казутоши Мизуно посочи, че следващото поколение на Nissan GT-R няма да бъде готово в близките 2-3 години. Според Motor Trend премиерата му ще се състои най-рано през 2017 година.

Тагове: nissan gt-r
0 от 500