IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla съобщи цените на Model S за Европа

Транспортните такси и вносните мита вдигат цената до минимум 72 600 евро

Tesla съобщи цените на Model S за Европа

Обявеният от изданието CNET за "Най-високо технологичен автомобил" електрически седан Tesla Model S скоро ще бъде наличен и в Европа. От компанията обявиха, че цените на Стария континент ще стартират от 72 600 евро за най-достъпната версия.
Tesla съобщи цените на Model S за Европа
Както е известно, Model S се предлага в три разновидности, предлагащи различни динамични показатели и различен автономен пробег. Базовият модел, предлагащ пробег с едно зареждане от 260 км (45 кВч), няма да се предлага в Европа. Тук ще бъдат налични единствено по-мощните модификации с батерии с капацитет 60 или 85 кВч.

Първата от тях ще се предлага срещу най-малко 72 600 евро. Тази сума е с близо 18 000 евро по-голяма от тази, която плащат американците за същата кола. Причината за по-високите цени са транспортните такси и вносните мита, обясняват производителите. В тази си версия Model S може да измине до 370 километра с едно зареждане.
Tesla съобщи цените на Model S за Европа
Най-мощната версия ще има начална цена от 83 150 евро. Тя ще предлага няколко различни модификации, най-скъпата от които - Signature Performance 85, ще струва 110 950 евро. По-достъпните са Model S Performance 85 (97 550 евро) и Signature 85 (101 400 евро)

Базовата за Европа версия е способна да ускори от място до 100 км/час за 5,6 сек. и да развива 190 км/час. При най-силната версия, която вече се разправи с новото BMW M5, стойностите са съответно 4.4 секунди и 210 км/час.

Продажбите на Tesla Model S в Европа трябва да стартират още в началото на 2013 година.

Снимки: Tesla Motors

Тагове: tesla model s
0 от 500
  • #24
    2 rate up comment 2 rate down comment
    десото ( преди 8 години )
    Баати що простотии прочетох.Това е колата на бъдещето.Цената е напълно нормална за произведени 100 000 коли годишно.Гигантите Тойота,Хонда и др.,не дремат.И те имат разработки на ел.коли и ще ги пуснат в производство и продажба като му дойде времето.
  • #23
    0 rate up comment 0 rate down comment
    да ( преди 9 години )
    Така е, само че вместо да мислят препъни камъни и да си губят време, ще започнат и те да правят електромобили. Пазарът го налага и това ще стане факт. За да може да са конглокентни ще трябва да следват технологиите. Все пак са го правили вече 70, 80 години, нали така ;)
  • #22
    4 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 10 години )
    За 72000 евро ще си взема една нова S класа, която ще ми гори лева нафта, но ще има несравним комфорт.Теслата ми харесва до 25-30000 лева.
  • #21
    8 rate up comment 0 rate down comment
    Резон ( преди 10 години )
    Това е колата на бъдещето. Сега правят по 100 000 коли годишно - капка в морето е. Но ако правят по 1 милион коли годишно, цената им пада драстично. Но гигантите като Тойота, БМВ и други няма да позволят, все ще измислят някакви препъни камъни за новото.
  • #20
    9 rate up comment 2 rate down comment
    Фредерик Бегбеде ( преди 10 години )
    Тези "трактори" от по 4 литрови двигатели дават МНОГО малки вредни емисии на конска сила от пренапрегнатите и изтискани двулитровки на Европейския съюз , така че не се изказвай неподготвен А факта , че тази кола по нищо не отстъпва на водещи европейски марки и е на ток може да заслужи само адмирации
  • #19
    5 rate up comment 0 rate down comment
    хах ( преди 10 години )
    Наскоро видях такава в София - много добре изглежда. Колкото до митата - към всички автомобили внос от Америка има мита, така както има и от тях към Европейските. Тази кола е изключение от правилото - нашите автомобили по принцип са много по-екологични от американските трактори с 4-литрови двигатели. Колата се внася в ЕС отскоро - има време да се махне митото от вноса на ел.коли.
  • #18
    5 rate up comment 2 rate down comment
    куку ( преди 10 години )
    мой приятел в щатите я има от както са пуснати на пазара.По доволен от кола не е бил . отзивите са супер.
  • #17
    8 rate up comment 2 rate down comment
    Алекс ( преди 10 години )
    Хора,където и да чета коментари все до караница се стига...ок ли сте с това ? Ама наистина !?! Все ще намерите за какво да се карате един с друг, дори мненията ви да са близки !! Много жалко, иначе колицата е супер, ако беше 70х. ама лева можеше и да я мернем тук там...Хайде със здраве :))
  • #16
    23 rate up comment 2 rate down comment
    MagLev ( преди 10 години )
    НЕ! Десетки излследвания - от USA Енергийния департамент до Daimler ДОКАЗАХА, че електромобил каран само на ток от ТЕЦ (а поне в БГ той е проценти!), дава ~180g CO2/km, а СТАНДАРТНА КОЛА (общо емисиите по добив, транспорт и дистрибуция на петрола+преки вредни емисии) ДАВА НАД 500g CO2/km !!! И ПЪРДИ В ГРАДА под носовете ни без катализатор (ТЕЦ-а поне има очистващи инсталации и е извън града)!!! Къде са ви сметките сега, а, питам аз неинфомирани хейтърчетаааа!
  • #15
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Сънрайз ( преди 11 години )
    Едно зло по-малко ако е на ток. Пое няма вредни емисии. Не виждам защо се заяждаш?