IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Не, това не е Mercedes C-Class

А поредното копие от Китай

Не, това не е Mercedes C-Class

Китайската автомобилна компания Brilliance се готви за премиерата на новото поколение на модела си BS6, който както изглежда ще има много общо с преминалата през фейслифт C-Class на Mercedes.
Не, това не е Mercedes C-Class
Общото разбира се не е в технологиите, а в дизайна. От снимките, които разпространи изданието Worldcarfans се вижда, че предната част на BS6 е почти идентична с тази на C-Class.

Немците, които инвестират сериозни средства на пазара в Китай и имат производство там, вероятно няма да са доволни от копието на Brilliance. Това обаче не е първият случай, в който китайски компании "заемат" дизайн от европейски автомобили. През последните години китайците започнаха да развиват свой дизайн, но клонирането на чужд все още е честа практика.
Не, това не е Mercedes C-Class
Не, това не е Mercedes C-Class
Brilliance BS6, познат още като Zhunchi, трябва да стъпи на местния пазар през 2013 година. Към момента няма информация за двигателите, които ще използва.

Тагове: brilliance bs6
0 от 500
  • #8
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Веселяк ( преди 11 години )
    Приликата между китайчето и мерцедеса е по-малка, отколкото между Голф 5 и 6 например. Какъв е проблемът тогава :)
  • #7
    9 rate up comment 3 rate down comment
    ха ха ха ( преди 11 години )
    Сега китайците ако сложат и един двигател от Дачия, Мерцедес съвсем ще я окъсат. Ми то ще е еднакво вече отвън и отвътре. :)))
  • #6
    7 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    И Фердинант Порше е копирал VW Костенурка от ...костенурката, ама тя не си губи времето да го съди, ами си гледа живота, пасе си тревицата и не иска да знае.
  • #5
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Katatonij: за теб явно фара е цялата кола...
  • #4
    2 rate up comment 1 rate down comment
    до katatonj ( преди 11 години )
    да ти го накотни големия багдатски майстор!
  • #3
    3 rate up comment 7 rate down comment
    Katatonij ( преди 11 години )
    Луд ли си? 2000ГТ има толкова общо с Jaguar E-type, колкото и Порше 911. А тоя С-клас пък е копиран от 2-ра генерация Инфинити М:http://en.wikipedia.org/wiki/File:2nd-Infiniti-M.jpg
  • #2
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Sorry ( преди 11 години )
    GT2000
  • #1
    21 rate up comment 3 rate down comment
    Нищо ново! ( преди 11 години )
    Преди около 50 години това правиха японците,преди 10-на корейците/че и до сега/сега на ред са китайците.После индийците,индонезийците,пакистанците и т.н.Погледнете първата и единствено красива Toyota GT200 и открийте разликите с Jaguar,Kia Opirus с E клас на MB,Honda S600 с MG,а пък Hyundai Genesis изобщо не прилича на старата S-класа.Един ден производителите от Пакистан и Бангладеш ще "вземат на заем" дизайн от Корея или Китай.