IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Ford F-150 е поставен на диета

В Детройт ще видим новата генерация на пикапа

Ford F-150 е поставен на диета

Посетителите на международното изложение в Детройт, което се провежда през януари, ще имат възможност да видят новото поколение на пикапа Ford F-150. Един от най-популярните автомобили в САЩ е „поставен на диета”, за да може да бъде по-лек и най-вече по-икономичен.
Ford F-150 е поставен на диета
Според информация на изданието Worldcarfans новата генерация на пикапа ще бъде с 350 кг. по-лека от настоящата (на снимката). Това става благодарение на модернизираното шаси и използването на алуминий за направата на голяма част от частите на каросерията, сред които са вратите и покрива.

Промените има и при двигателите, като във Ford залагат на икономични и екологични агрегати. Сред тях е нов 2.9 литров V6 мотор, който ще работи съвместно с 8-степенна автоматична скоростна кутия.

Благодарение на олекотяването и на новите двигатели Ford F-150 поколение „next” ще харчи с около 20% по-малко от своя предшественик, като се очаква да бъде една от най-икономичните машини в класа си.

Снимка: Ford
 

Тагове: ford f-150
0 от 500