IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

GMC разкри новия Sierra 1500

Пикапът ще дебютира заедно с „братчето си” Chevrolet Silverado

GMC разкри новия Sierra 1500

На изложението в Детройт през януари ще видим новото поколение на два много популярни в САЩ пикапа – GMC Sierra 1500 и неговия „брат” Chevrolet Silverado. От GMC решиха да разкрият автомобила си около месец по-рано.
GMC разкри новия Sierra 1500
Основната идея при новото поколение на пикапа, който носи сериозни приходи на създателите си, е намаляване на масата на всички компоненти чрез използване на олекотена стомана и алуминий. От такива материали са конструкцията на рамата, кабината и каросерията. Така дори след поставянето на всички допълнителни екстри, новото поколение тежи колкото настоящото с базовото оборудване.

За разлика от конкурентите си, които залагат на малообемни мотори с турбо и 8-степенни скоростни кутии, инженерите на GMC предпочитат 3 мотора EcoTec3, които запазват обемите на предшественика си, но използват технологии като променливо газоразпределение и частична деактивация на цилиндрите, благодарение на които увеличават мощността, но намаляват разхода на гориво.

Базов за Sierra 1500 ще Бъде 4.3 литров мотор small block V6, който е напълно различен от настоящия (въпреки еднаквите им параметри). Двигателят е с мощност от 300 к.с., което е напълно достатъчно за теглене на тежък прицеп.

Най-популярна обаче се очаква да бъде версията с V8 агрегат с обем 5.3 литра, а над нея ще има и такава с 6.2 литров V8 мотор, който се използва за новия Chevrolet Corvette. Всички модификации ще разчитат на 6-степенна автоматична трансмисия, но за бъдеще от GM не изключват да възможността за поставяне на 8-степенен автомат и на система start/stop.

Новият пикап трябва да бъде един от най-тихите в класа, благодарение на новата система за тройно уплътняване на вратите. Той ще разполага също така нова мултимедийна система с 4.2 или 8-инчов дисплей (по избор), като водачът и пътниците ще имат на разположение огромен набор приложения и мултимедия, включително и достъп до интернет.

За безопасността на возещите се ще се грижат системите за предупреждаване за опасност от сблъсък Forward Alert  и за контрол на лентата на движение Lane Departure Warning, която е с функция за предаване на вибриращ сигнал в седалката на водача.

Помислено е и за увеличаване на оф-роуд възможностите, като ще се предлага специална версия Sierra All Terrain с различно окачване, допълнителна защита на скоростната кутия, система Hill Descent Control, специални джанти и гуми. В пакета влиза и автоматично блокиране на задния диференциал.

Снимки: General Motors

0 от 500
  • #2
    0 rate up comment 0 rate down comment
    ПрофесионалистА ( преди 11 години )
    Бе една такава сиера хеви дюти с 6 литра дизел и офф-роуд пакет да подкараме, пък нека е *** и нецивилизован дори.
  • #1
    2 rate up comment 5 rate down comment
    За американците ( преди 11 години )
    Като им видиш любимите играчки/като тази, както и Dodge Ram,F150 i dr./ разбираш, защо са способни да харесват и японските ***.Ще е необходимо време и за тяхното цивилизоване - все пак това е "новият свят"!