IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Властите в САЩ разследват и Ford за неверни данни

Агенцията за защита на околната среда проверява разхода на хибридите на компанията

Властите в САЩ разследват и Ford за неверни данни

Американската федерална агенция за защита на околната среда (EPA) започва разследване срещу концерна Ford, съобщи агенция Reuters. Причината е разлика между съобщените официално показатели за разхода на гориво на хибридните модели на марката и получените от независими тестове резултати.
Властите в САЩ разследват и Ford за неверни данни
През миналата седмица изданието, защитаващо правата на потребителите - Consumer Reports, публикува резултатите от собствени тестове на 18 хибридни автомобила. Най-голяма разлика между обявения от производителя разход и получения от изпитанията на независими експерти е при Ford Fusion (на снимката) и C-Max. От производителя твърдят, че двете машини могат да изминат по 47 мили с галон гориво (5 л/100 км), а полученият от тестовете резултат е съответно 39 и 37 галона (6 л/100 км и 6.35 л/100 км).

Представители на Ford обявиха, че с готовност ще участват в разследването и обясниха разликата в резултатите с различен тип на шофиране. От концерна допълниха, че някои собственици на автомобили от тези два модела са постигнали дори по-добър резултат от 47 мили с галон.

По-рано тази година EPA откри сериозни разминавания в разхода на гориво на 13 модела на Hyundai и Kia, обявен от производителя. Наложи се корейските автомобилни производители да се извинят пред американските си клиенти и да възстановят разходите по изхабеното допълнително гориво.

Снимка: Ford

Тагове: epa
0 от 500
  • #9
    0 rate up comment 0 rate down comment
    бъчо ( преди 11 години )
    @Ime, Вместо 308 на мода сега е 301, което си е 208 с багажник и удължена база. По-бедно оборудване и окачване специално за нашите дупки. Поне така твърдят от АБ. Цена колкото базова Фиеста. И Пежото е доста базово, като няма дори управление на музиката от волана. Все пак има БТ и USB.
  • #8
    0 rate up comment 0 rate down comment
    бъчо ( преди 11 години )
    Сещам се, когато навремето бях абониран за За Рулем, как руснаците очрниха тия данни, давани от западните производители. Макар всичко да бе малко на политическа основа, на Самарата и даваха 5.7 при 90 км/ч и около 8 л/100 в града. Гореше си толкова. Не знам някой навремето с Жигула да е споменавал, че му гори повече от 8 л/100 км. Е, сигурно има и такива, но ако пък се погледне дадения разход на тия автомобили се вижда, че на хартия дори им дават повече!
  • #7
    1 rate up comment 0 rate down comment
    бавареца ( преди 11 години )
    от как въведоха тоя измислен европейски цикъл - всичко се изкриви. преди време си пишеха - при 90км/ч, при 120км/ч и на градско - всичко бе ясно. няма как да излъцеш колко гори при 120 - всеки може да го види на борд компа. трябва да ги задължат пак да дават тези данни.
  • #6
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Ime ( преди 11 години )
    М не, 308 ми трябва. Човека се колебае между Фиеста и 308, но вика, ако скоро излиза нов модел по- добре него да вземе.
  • #5
    5 rate up comment 0 rate down comment
    бъчо ( преди 11 години )
    Само японците казват долу горе верни данни или поне двигателите им са доста по-икономични от очакваното. При европейците, за да постигнеш икономия, трябва да галиш *** на газта и да караш колкото се може повече на пета предавка. Това е изнервящо не само за останалите участници в движението, а и за самия водач.
  • #4
    2 rate up comment 0 rate down comment
    бъчо ( преди 11 години )
    За фейслифта на Фиеста пише в днешния ( вчерашния за София) брой на Ауто Билд. Излиза догодина с 4 нови 3 цилиндрови мотора( 65, 80, 100, 125 к.с.) и един нов дизелов със 75 к.с. За Пежо 308...може би питаш за 207? 208 вече е на пазара. А по темата...крайно времне е някой да хване производителите за гушата, че все се оправдават с методиката. В Европа никой не се наема и нещата си вървят така открай време. Казват 5 на сто, слагаш поне литър и половина отгоре, ако искаш да караш нормално.
  • #3
    0 rate up comment 2 rate down comment
    Ime ( преди 11 години )
    Абе да ви питам, че ви сте по в час- да знаете дали се канятт скоро да изкарваат нв модел на Фиеста или Пежо308?
  • #2
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Вал ( преди 11 години )
    Незная в Европа, но в Бг..... Колкото по ни лъжат, толкова повече вярваме - велика нация!!!
  • #1
    7 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    А в Европа за разход 5 литра над обявения на никой не му минава през ума да се оплаква. Кой ли е глупавия?