IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Бившият собственик на Ducati купи част от Aston Martin

Компанията InvestIndustrial вече притежава 37.5% от британския производител

Бившият собственик на Ducati купи част от Aston Martin

Компанията InvestIndustrial закупи от кувейтската инвестиционна група Investment Dar 37.5% от акциите на британския автомобилен производител Aston Martin. Според изданието Autocar сделката е на стойност 150 млн. паунда (около 186 млн. евро). По-рано тази година InvestIndustrial продаде на Audi италианската компания за производство на мотоциклети Ducati, като съобщената тогава сума бе малко над 800 млн. евро.
Бившият собственик на Ducati купи част от Aston Martin
"Щастливи сме, че InvestIndustrial реши да стане крупен акционер в Aston Martin. С помощта на Invenstment Dar през изминалите 5 години станахме един от водещите производители на луксозни автомобили. Новата инвестиция потвърждава уникалното място, което Aston Martin заема в този отрасъл и благодарение на нея ще успеем да реализираме бъдещите си планове", заяви един от съсобствениците на британския производител Дейвид Ричардс.

По-рано се появиха твърдения, че част от сделката може да стане бъдещо сътрудничество между Aston Martin и германските компании Mercedes-Benz и AMG. Такова нещо обаче няма да има и британската марка ще се насочи към съвместна работа с Toyota или Ford. Японският производител също бе сред кандидатите за закупуване на част от акциите на Aston Martin.

След влизането си InvestIndustrial става миноритарен акционер, тъй като контролният пакет продължава да е собственост на Investment Dar. Акции в Aston Martin имат още изпълнителният директор на компанията Улрих Бенц и Дейвид Ричардс, който е председател на Борда на директорите.

По-голяма част от платената сума - около 100 млн. паунда ще бъде похарчена по специална програма за нови продукти през следващите 5 години. В плановете на акционерите на компанията влизат разширения на моделната гама на Aston Martin, както и увеличаване на дилърската мрежа на марката.

0 от 500
  • #1
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Следата ( преди 11 години )
    Много са ви стари статиите това е от преди 4 дена някъде, по бързо не можете ли да реагирате, а се биете в гърдите за много елитен сайт!Да не говорим,че е имало копи и пейст... СРАМОТА