IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW готви отговор на Mercedes-Benz CLA 45 AMG

Това ще бъде М-версията на новия баварски седан 1-series

BMW готви отговор на Mercedes-Benz CLA 45 AMG

Неотдавна излезе информация, че BMW смята да пусне версия седан на хечбека 1-series, а вече е ясно, че баварците смятат да създадат и негова „заредена” модификация, която ще си съперничи си с Mercedes-Benz CLA 45 AMG.
BMW готви отговор на Mercedes-Benz CLA 45 AMG
Според изданието Automotive News в баварския концерн все още не са решили каква платформа да използват за новия модел. Вариантите са два – шасито на настоящото поколение на хечбека 1-series (на снимката) или новата платформа UKL, която е първата с предно предаване в историята на марката BMW.

Очаква се седанът BMW 1-series да разчита на 4 и 6-цилиндрови бензинови и дизелови двигатели. Ще има и модификация с електромотор, а клиентите ще избират между автоматична и ръчна скоростни кутии.

М-версия на седана ще разчита на 2.0 литров бензинов турбо-мотор, като неговата мощност ще бъде около 300 к.с. Този агрегат е по-слаб от този на Mercedes-Benz CLA 45 AMG, който също е с обем 2.0 литра, но мощността му е 350 к.с.

Появата на седана 1-series е насрочена за 2015 г., като автомобилът ще се сглобява в завода в Лайпциг. На по-късен етап производството на машината ще бъде насочено към заводите на баварския концерн в Китай и Бразилия.

Снимка: BMW

0 от 500