IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Chevrolet възражда две легенди

Компанията смята също така предсрочно да обнови седана Malibu

Chevrolet възражда две легенди

Концернът General Motors е подал документи пред патентното ведомство на САЩ, в които иска да се продължи срока на действие на марките El Camino и Nomad, съобщи изданието GM Authority. Тези два бранда Chevrolet произвеждаше през периода 1960-80 г.
Chevrolet възражда 2 легенди
По предварителна информация El Camino (на снимката) и Nomad ще се използват за различните модификация на Chevrolet SS. Първо ще излезе седан, който ще представлява нова версия на австралийския Holden Comodore, а след него ще се появят пикап и комби, за които донор ще бъдат Holden Ute и Commodore Sportwagon.

Засега Chevrolet SS бе показан единствено като спортен автомобил за сериите NASCAR. Очаква се новият модел да получи задно предаване и осемцилиндров бензинов двигател.
Chevrolet възражда 2 легенди
Освен това в GM предвиждат преждевременно обновяване на новото поколение на Chevrolet Malibu (на снимката), който бе показан наскоро. Причината е, че седанът не може да достигне очакваното ниво на продажби. Според шефа на GM Дан Акерсън концернът ще прибегне до подобен ход заради неособено ласкави отзиви в пресата и ниската активност на купувачите.

„Промените ще бъдат предимно в предната част, но какви са те предстои да разберете. Смятам, че Malibu е чудесен автомобил, който може да се пребори за сериозно място в този доста конкурентен сегмент”, коментира Акерсън пред Automotive News.

Агенцията допълва, че през октомври продажбите на Chevrolet Malibu са нараснали с 3%, въпреки че като цяло пазарът на седаните се е свил с 4%. Очаква се новата версия на Malibu да бъде готова през втората половина на 2013 г.

Снимки: Chevrolet

0 от 500