IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Renault Clio и Dacia Lodgy грабнаха наградата L’argus Trophy

За „Малък градски автомобил“ и „Семеен автомобил“ съответно

Renault Clio и Dacia Lodgy грабнаха наградата L’argus Trophy

След като спечели наградата на RTL/AutoPlus за „Най-добър сериен автомобил“ на автомобилното изложение в Париж, последвана от отличието „Златен волан“, присъдено от медийна група Axel Springer, сега новото Clio грабна и отличието L'Argus за „Малък градски автомобил“.
Renault Clio и Dacia Lodgy грабнаха наградата L’argus Trophy
Успехът на френската компания бе двоен, тъй като в категорията „Семеен автомобил“ отличието отиде при Dacia Lodgy. Румънската марка, собственост на алианса Renault-Nissan, бе отличена и през миналата година, когато призът грабна Duster.
Renault Clio и Dacia Lodgy грабнаха наградата L’argus Trophy
Основният критерий, който се взима предвид от журито на Argus Trophies, е съотношението добавена стойност към цената на автомобила. Отчитат се също така оборудването, разходите за поддръжка (€0,26/км за Clio 1,5 dCi ENERGY Expression 90 и €0,25/км за Dacia Lodgy на база 25 000 км пробег за 3 години), остатъчната стойност (51,2% след три години или 60 000 км при Clio и 49% на база годишен пробег от 25 000 за три години при Lodgy), разхода на гориво, CO2 емисиите и лесната употреба от страна на клиентите.

За наградите на Argus Trophies се номинират всички модели, лансирани на пазара през 2012 г. След поредица от редакционни срещи на журито кандидатите се свеждат до пет във всяка от категориите, като последното гласуване определя победителите. Журито е съставено от автомобилни експерти, журналисти и маркетинг специалисти. Негов председател е президентът на Argus Group, Александрин Бретон де Лео.

Подробно за новото Renault Clio
Подробно за Dacia Lodgy

0 от 500
  • #6
    3 rate up comment 1 rate down comment
    До долния ( преди 11 години )
    еййй де изгоря издаде се и ся ко ще става
  • #5
    8 rate up comment 4 rate down comment
    АЗ ( преди 11 години )
    Не знам коя марка е най-скапана, коя не но е факт че приятел си взе НОВО рено меган 1.5 DCI и го кара почти 5 години / около 90 000 км /. харчи му средно 5/100 включително и София. Като навърши 5 години ще го върне в РЕНО и ще си вземе по-нов модел пак чисто НОВО. Дава месечно смешните 400 лева и много слабо му дреме за мнението на форумните спецове. Досега освен консумативи, крушки и гуми за друго пари не е давал. А вие си гледайте 20 годишните коли и обяснявайте че РЕНО са зле.
  • #4
    7 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Ама са грознииии...
  • #3
    7 rate up comment 5 rate down comment
    abvgd123 ( преди 11 години )
    Щеше да е смешно, ако не беше тъжно. Да злобееш така и то за марка автомобил...кофти. А по темата - вчера видях една Lodgy на улицата - доста грозновата ми се стори, но предполагам външният вид е последната причина, поради която някой си купува такъв тип автомобил. Иначе, браво на Рено-Нисан.. явно напсоледък правят прилични автомобили за по-малко пари.
  • #2
    23 rate up comment 5 rate down comment
    tasin ( преди 11 години )
    Не просто е пъпчив пубер дето лъска бастуна постоянно и стой в нета през паузите да дрънка глупости...
  • #1
    32 rate up comment 7 rate down comment
    Вагнер ( преди 11 години )
    Долния е абсолютно изтрещял тип.Не пропуска да оплюе марката с над 100 годишна история,само защото той не е доволен от представителствата на Рено в България.