IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Льоб сменя Citroen с McLaren MP4-12C GT3

Французинът ще участва в GT-сериите със собствен отбор

Льоб сменя Citroen с McLaren MP4-12C GT3

Деветкратният световен шампион на рали Себастиен Льоб (Фр) ще кара през следващия сезон в световния шампионат за GT-автомобили (FIA GT1) със собствен отбор. Изданието Autosport разкри, че французинът ще участва в надпреварата с McLaren MP4-12C GT3.
Льоб сменя Citroen с McLaren MP4-12C GT3
"Форматът на този шампионат ме урежда отлично - всеки уикенд ме очакват състезания със смяна на пилотите и влизане в пит-стопа", коментира Льоб, който има опит зад волана на McLaren MP4-12C. Тази година с него той участва в последния кръг от френското GT-първенство. Там Льоб кара за екипа Von Ryan Racing, но сега ще се състезава за Sebastien Loeb Racing.

Очаква се през 2014 г. да премине в световния шампионат за туристически автомобили WTCC заедно със Citroen. Догодина обаче той ще кара и в 4 старта от WRC - Монте Карло, Швеция, Аржентина и Франция.

"Не мога да пропусна "домашното" състезание във Франция, а винаги съм мечтал да спечеля рали "Швеция" при нормални условия", коментира Льоб, без да уточни какво точно има предвид под нормални условия. Шампионът има една победа в това състезание - през 2004 г.

В останалите 9 старта от шампионата, които Льоб ще пропусне, вместо него ще кара Дани Сордо (Исп). Той ще участва и в още две състезания от WRC, но засега не се съобщава в кои. Във всички стартове ще кара Мико Хирвонен (Фин), на който Citroen възлага надежди за световната титла.

Снимка: SebastienLoeb.com

Тагове: wrc gt1
0 от 500