fallback

Volkswagen е готов с up! на метан

Най-бавната модификация на германците вдига 100 км/ч за 16.3 секунди

Компанията Volkswagen представи най-бавно ускоряващия свой модел. Това е екологичната модификация Eco Up! на природен гаp CNG (метан). Тя се нуждае от 16.3 секунди, за да достигне от 0 до 100 км/ч. За сравнение хечбекът Polo с 1.2 литров мотор с мощност 60 к.с. стига до 100 км/ч с 0.2 секунди по-бързо.Екологичният VW up! разполага с трицилиндров двигател с обем 1.0 литър, приспособен да работи на метан. Моторът има мощност от 68 к.с и въртящ момент от 90 Нм. Максималната скорост на мъника е 164 км/ч.Новата версия разполага с гуми с понижено съпротивление при търкаляне, система start/stop и система за рекуперация на енергията при спиране. Средният разход на автомобила е 2.9 кг/100 км, а нивото на вредни емисии СО2 е 79 гр/км. Според представител на Volkswagen с тази машина 100 км ще излизат 3 евро на клиентите в Германия.Екологичният хечбек се предлага с 3 резервоара - два за метана и един за бензина. По този начин Eco Up! може да измине без дозареждане 380 км само на метан и още 220 км на бензин. Цените на машината в Германия стартират от 12 950 евро.

Тагове: up!
fallback
  • #7
    Анонимен ( преди 11 години )
    Егати и грозотията!А аз си мислех, че само японците са способни на това.
  • #6
    Ime ( преди 11 години )
    Браво а сега седни и прочети в нета откъде и как се добива електроенергията за тези автомобили и какви замърсявания причинява. Та да се убедиш, че и при каране НЕ СА екологични.Редакцията "рекуперация"??? Такава дума не съществува в българският език.
  • #5
    Анонимен ( преди 11 години )
    Това е голям фарс как Електричските автомобили са еко... този ток да не би да се произвежда от мелници - нали АЕЦ, ВЕЦ, ТЕЦ също замурсяват.
  • #4
    Анонимен ( преди 11 години )
    Russian cars performance - We Meet Again ! :P
  • #3
    Badi ( преди 11 години )
    eto tova kolata za kakvo sa vi elektromobili po 100 000lv deto na 3g trq i baterite da im se smenqt
  • #2
    1! ( преди 11 години )
    Имам няколко допълнителни въпроса към статията. Средния разход на бензин или на метан е даден в литри!? Можеби пък е объркано и това са кг. метан?! Ако това е разход от 2.9 кг метан на 100 км това наистина ще се превърне в бестселър!
  • #1
    1 ( преди 11 години )
    VW да се приготвят и за огеомният наплив към модела и евентуалните 100-тина продажби :)
fallback
Последни