IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan Leaf стана по-икономичен и по-достъпен

Представиха модернизираната версия за пазара на Япония

Nissan Leaf стана по-икономичен и по-достъпен

Японската компания Nissan представи модернизирана версия на своя електрически автомобил Leaf. Това е версията за родния пазар на модела, като тази за останалите пазари предстои да бъде показана скоро. Автомобилът е претърпял леки визуални промени и съществена оптимизация на задвижващия агрегат.
Nissan Leaf стана по-икономичен и по-достъпен
Външният вид на новия модел се отличава с опционални LED светлини в син цвят, нови джанти и три допълнителни цвята - Dark Metal Gray, Brilliant White Pearl и White. В салона виждаме модернизиран мултифункционален дисплей, оптимизирана камера, която дава "птичи поглед" над колата, както и йонизатор, който отстранява неприятни миризми и убива микробите. Освен това, багажното отделение вече предлага с 40 литра по-голямо пространство, а седалките в салона могат да бъдат покрити с кожена тапицерия.

Работата на японските инженери по задвижващата електрическа система е довела до нейното олекотяване с 10%. Освен това обемът й е намален с 30%, като по тази начин общото тегло на Nissan Leaf в редуцирано с 80 кг.

Освен тези подобрения, инженерите са свели до минимум консумацията на енергия на возилото, чрез подобряване на отоплителната система в кабината, на отопляемите седалки и на отопляемия волан. Преработена е и регенеративната спирачна система, като благодарение на всичко това автономният пробег на електрическата кола вече достига 228 км.

Въпреки всички тези подобрения, цената на обновения Nissan Leaf ще бъде по-ниска от тази на досегашния модел, сочи информацията. С колко точно предстои да разберем, когато моделът за Европа и САЩ бъде представен.

Тагове: nissan leaf
0 от 500
  • #3
    2 rate up comment 1 rate down comment
    до ss ( преди 11 години )
    тоя гришата ли къв е не е нищо повече от едни карго продавач от КИТАЙ уреден от ГОЦЕ ТРИПЕРА! нещо не си наясно за тия неща трябва и акъл и много пари а гришата ги няма и двете!!!да продаваш почти сглобени коли и да му викаш производство е супер ама за ***!
  • #2
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Volanadjia ( преди 11 години )
    В скоро време трябва да се промени ЗДвП, особено в частта в какъв цвят трябва да са светлините на автомобила. Досега пише синьо да няма никъде :)
  • #1
    9 rate up comment 0 rate down comment
    ss ( преди 11 години )
    Gрищата да побърза с електрическия Волекс с 20 ,че това дойде ли в БГ ше избие рибата при такава цена за 1 година няма да остане такси с ДВГ и фирмена кола с ДВГ .Гориво без пари ако си зареждаш отслънцето.