IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Dacia пуска второ поколение Logan комби и пикап

Двете модификации ще се появят догодина

Dacia пуска второ поколение Logan комби и пикап

Dacia пуска второ поколение Logan комби и пикап
На автомобилното изложение в Париж тази година румънската марка Dacia показа второто поколение Logan. Популярният модел беше представен като седан, но това няма да бъде единствената му версия. Подобно на предишното си поколение новият Logan ще получи версии комби и пикап. Това беше потвърдено от вицепрезидентът на Dacia Константин Строе по време на пазарната премиера на новите Logan, Sandero и Sandero Stepway в Румъния.

"Офанзивата от нови и достъпни модели не е приключила. Logan седан, Sandero и Sandero Stepway няма да бъдат сами. Комби и пикап ще ги последват на пазара още догодина", заяви Строе.

Той уточни, че новите модели ще използват базата на Logan II, опровергавайки слуховете, че пикапа ще бъде базиран на Dustеr. Двигателите също ще бъдат заети от Logan седан. Това са базовия агрегат с обем 1.2 литра и мощност 75 к.с., както и новия турбо-двигател с три цилиндъра Energy TCe 90, който познаваме от новото Clio. Феновете на дизела ще имат избор между 90 или 75 к.с. и в двата случая извлечени от популярния 1.5 dCi двигател на групата.

Въпреки, че Строе не пожела да даде повече подробности, румънските медии предположиха, че новото поколение Logan комби ще има аналогично междуосие с версията седан. Вероятно моделът ще се предлага единствено във версия с пет места, за разлика от първото поколение на Logan комби, носещо името MCV (Multi Convivial Vehicle), което има 7 места, по-голямо междуосие и увеличена дължина. Това решение се дължи на факта, че марката пусна на пазара нов модел със 7 места - Lodgy.
Dacia пуска второ поколение Logan комби и пикап
За пикап версията на модела липсват каквито и да било технически характеристики, но пък можем да видим примерно изображение. То е дело на Theophilus Chin, който не веднъж е разгадавал външността на бъдещи модели.

0 от 500
  • #10
    6 rate up comment 0 rate down comment
    SS ( преди 11 години )
    От една година карам нов Логан Комби. Много е голям. Много е здрав. Бавна и шумна ама върви. Само караш. Ежедневие. ТОлкова ми е скучно че за спорта понякога свалям резервната гума или проверявам маслото и антифриза, или си я мия сам. Много съм доволен. Кофти само че новата няма огромен багажник като моя ако реша да я сменя (а ван не ми се кара - Лоджи.):)
  • #9
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Blago ( преди 11 години )
    много ми заприлича на Fiat Freemont.
  • #8
    10 rate up comment 1 rate down comment
    бъчо ( преди 11 години )
    От мен го запомнете. Новата кола няма равна на себе си и няма място за сравнение с *** втора ръка. Дори тая Дачия е класа над всичко по автокъщите с надути цени.
  • #7
    5 rate up comment 1 rate down comment
    бъчо ( преди 11 години )
    На мен комби не ми трябва, щото не съм селянин, нямам малка фирмичка, а и возя главно собствения си ***. Ей поради тая причина не си взех и Фокус, макар да се предлагаше за по-малко пари. Иначе си прав. Дачията е супер автомобил, особено като комби. За трошливостта кво да ти кажа. Тия дни сядам и карам всякакви каруци по автокъщите и обяви. Е, такова животно като българина няма никъде по света. То бива бива мазохизъм с тия дараци, ама чак пък толкова...
  • #6
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Ако СУВ-а е на Форд със сигурност се движи много по-добре. Не, че и от останалите Форд-модели няма да се движи по-добре де...Виждаш ли Дачия какви коли предлага, а не като твоята смотана Клозеста, дето хем скъпа, хем смотана, хем Форд, хем нефункционална, хем малка, неикономична, трошлива и т.н. На Дачия колите са може би най-рентабилните от страна цена/качество. Ама ти си карай Клозестата де не се притеснявай, че толкова лошо си се прекарал!
  • #5
    16 rate up comment 2 rate down comment
    бъчо ( преди 11 години )
    Това комби е идеално за българския селянин. В добрия смисъл на думата де. Не знам обаче защо рядко се срещат подобни автомобили (комби). Вярно, че пътищата са разбити и много хора предпочитат нещо повдигнато, но пък комбито си е комби - евтино, голямо, комфортно, че и се движи по-добре от кой да е SUV.
  • #4
    22 rate up comment 0 rate down comment
    Ъ ( преди 11 години )
    Съвсем скоро ще се появят супер разбирачите с Кадети на газ, но истината е, че Дачия цели кьоравото с моделите си. В Европа се продават перфектно, в България обират флийтовете.....Няма по-рентабилна сделка за бизнеса!!! Евтино, функционално, икономично!
  • #3
    25 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Добре са ги пипнали откъм визия. Ако пак са по 20 хилки в лева ще утепат рибата.
  • #2
    32 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Много по-добро от който и да е СоцВАГен.Знаеш точно за какво си даваш парите и то за нещо,което не е правено в Китай,а да ти го пускат на двойна цена.Особено 1.5 dCi е много по-добър от който и да е ВАГ дизел.Невероятно здрав,безпроблемен и икономичен двигател.Карал съм Логан с този мотор и останах впечатлен.Много прилично си дърпа и върви,а дава разход под 4/100 смесено.
  • #1
    19 rate up comment 0 rate down comment
    Автор ( преди 11 години )
    Странно но пикапа изглежда в пъти по- добре