IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новата Supra идва възможно най-скоро

Японците готвят два нови спортни автомобила - наследник на Supra и наследник на MR-2

Новата Supra идва възможно най-скоро

Новата Supra идва възможно най-скоро
Последното поколение на Supra

Слуховете, че Toyota подготвя наследник на легендарната спортна кола Supra бяха потвърдени. Това направи главният инженер на модела GT 86 Тецуя Тада, който заяви, че шефът на Toyota Акио Тойода му е поръчал "да направи наследник на Supra възможно най-скоро".

Пред изданието Asia One Тецуя Тада допълни, че в компанията се подготвят две нови спортни коли. "Едната от тях ще бъде позиционирана над GT 86, а другата под нея", заяви японеца, като уточни, че първата със сигурност ще бъде новата Supra. За другата кола, която ще бъде позиционирана под GT 86 в моделната гама на Toyota, се предполага, че ще бъде наследник на MR-2.

Все още няма точна дата за завършването на тези проекти, но Тада съобщи, че разработката на GT 86 е отнела пет години, което означава, че следващата Supra няма да се появи преди 2018 година. "Проектът за наследник на Supra е приоритет за нас и ние ще насочим усилията си първо към него", допълни Тада.

Изданието The Detroit Bureau също разпространи информация за новата Supra. Според американците спортната кола ще бъде създадена в сътрудничество с Tesla. Двете компании вече имат общи проекти зад гърба си - електрическия RAV4 EV, но все пак е по-вероятно следващата Supra да бъде създадена в сътрудничество с BMW, тъй като двете компании вече заявиха, че ще правят съвместна спортна кола.

Припомняме, че последната Supra слезе от поточните линии през 2002 година, а MR-2 я последва пет години по-късно.

0 от 500
  • #6
    2 rate up comment 7 rate down comment
    Triforce ( преди 11 години )
    Чакай в България някой да ти се обади... не зависимо каква марка автомобил караш! Нека да си говорим истината, а? Няма в България кой да ти обърне внимание, да ти уважи проблем и т.н. Всеки гледа да скатае, да не се набута :(
  • #5
    23 rate up comment 8 rate down comment
    Швабен зи каскен ( преди 11 години )
    Не се залъгвайте, ВАГончета. Със или без сервизни акции, Тойота са много по-здрави, надеждни и качествени от немските ширпотреби. Доказват го всички известни изследвания за надеждност. Тойота правят сервизна акция при потенциален проблем който се появява в 0.01% от колите. ВАГ не правят сервизни акции и карат клиентите си да плащат ремонтите за проблеми които се появяват в 20% от колите. Въпрос на мазохизъм е.
  • #4
    7 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    сглобяват, sorry.
  • #3
    10 rate up comment 18 rate down comment
    Толкова е бърза, ( преди 11 години )
    че в момента на излизане от завода и ще паркира в сервиза за поредната сервизна акция. Даже може направо да ги зглобяват в сервизите.
  • #2
    14 rate up comment 19 rate down comment
    Triforce ( преди 11 години )
    Най-накрая добра новина от дефектните им ежедневки! Най-накрая истински автомобили!
  • #1
    24 rate up comment 5 rate down comment
    RoadRunner ( преди 11 години )
    Жалко че се очаква чак след 5 години, за мен това е най-добрата "бегачка" на Тойота.