IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новата Supra идва възможно най-скоро

Японците готвят два нови спортни автомобила - наследник на Supra и наследник на MR-2

Новата Supra идва възможно най-скоро

Новата Supra идва възможно най-скоро
Последното поколение на Supra

Слуховете, че Toyota подготвя наследник на легендарната спортна кола Supra бяха потвърдени. Това направи главният инженер на модела GT 86 Тецуя Тада, който заяви, че шефът на Toyota Акио Тойода му е поръчал "да направи наследник на Supra възможно най-скоро".

Пред изданието Asia One Тецуя Тада допълни, че в компанията се подготвят две нови спортни коли. "Едната от тях ще бъде позиционирана над GT 86, а другата под нея", заяви японеца, като уточни, че първата със сигурност ще бъде новата Supra. За другата кола, която ще бъде позиционирана под GT 86 в моделната гама на Toyota, се предполага, че ще бъде наследник на MR-2.

Все още няма точна дата за завършването на тези проекти, но Тада съобщи, че разработката на GT 86 е отнела пет години, което означава, че следващата Supra няма да се появи преди 2018 година. "Проектът за наследник на Supra е приоритет за нас и ние ще насочим усилията си първо към него", допълни Тада.

Изданието The Detroit Bureau също разпространи информация за новата Supra. Според американците спортната кола ще бъде създадена в сътрудничество с Tesla. Двете компании вече имат общи проекти зад гърба си - електрическия RAV4 EV, но все пак е по-вероятно следващата Supra да бъде създадена в сътрудничество с BMW, тъй като двете компании вече заявиха, че ще правят съвместна спортна кола.

Припомняме, че последната Supra слезе от поточните линии през 2002 година, а MR-2 я последва пет години по-късно.

0 от 500
  • #16
    4 rate up comment 1 rate down comment
    бъчо ( преди 11 години )
    Айде, ограмотявайте се. Не е Supra, но е Кейчи Цучия - бащата на дрифта. После да не кажете това онова за японските спортисти. Между другото, GT86 вдигна много нивото.
  • #15
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Volanadjia ( преди 11 години )
    Каквото и да говорите Супра е легендарна кола, най вече заради дрифт културата. Притежавам БМВ, но това не пречи да кажа, че автомобила е страхотен.
  • #14
    1 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    дефектните ежедневки!
  • #13
    6 rate up comment 4 rate down comment
    Japan cars ( преди 11 години )
    Страхотен филм за легендата Супра. Уникална японска супер-кола. Присъединявам се към Japan Power, той каза каквото исках да кажа и аз.
  • #12
    9 rate up comment 3 rate down comment
    Japan Power ( преди 11 години )
    ТТ, благодарности за видеото. Не го бях виждал досега. Страшно елгантен дизайн е тая Супра! А технологично за времето си е била направо изжънземна - двойно турбо с каскадно пълнене.
  • #11
    9 rate up comment 2 rate down comment
    TT ( преди 11 години )
  • #10
    9 rate up comment 2 rate down comment
    TT ( преди 11 години )
    Очаквам да е един от най-големите конглокенти на GT-R, новият NSX и всички останали спортни коли на пазара, както е било и на времето. Определено си мисля, че ще наследи доста от Lexus LFA. Много ми се иска да се завърне легендарния редови шестак, но ме съмнява... Ще видим. Само очакваната година на излизане ми се вижда леко песимистична, но това само времето ще каже. Тойота колкото и време да им отнеме, ще създадат звяр, в това съмнение няма! А който има желание, може да види ето това клипче:
  • #9
    10 rate up comment 3 rate down comment
    TT ( преди 11 години )
    Е това е новина! Една от най-легендарните, дори да не кажа най-легендарната японска кола се завръща от дълбок сън! Усещам ще от Тойота готвят нещо наистина страховито. При излизането на предишната Супра 4-та генерация (тази от снимката) тя е най-бързата японска кола излизала от страната на изгряващото слънце и е просто надминала времето си. И през годините се доказва като една от най-здравите и бързи коли в света изобщо! Само разгледайте в интернет какви доработки правят, особено в Щатите.
  • #8
    7 rate up comment 5 rate down comment
    ka52alligator ( преди 11 години )
    Toyota e 1 ,не само по продажби,но и по големина!
  • #7
    1 rate up comment 6 rate down comment
    ПрофесионалистА ( преди 11 години )
    Бе то време на време и тука пращат по някое писмо за кампания.