IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volvo намали травмите с 50 % за 12 години

Следващата стъпка е да се изключи напълно риска от гибел или получаване на сериозни наранявания в случай на катастрофа

Volvo намали травмите с 50 % за 12 години

От Volvo обявиха, че рискът от получаване на наранявания при катастрофи с техни автомобили е намалял с 50 % от 2000 г. насам. Този резултат се дължи не само на усъвършенстваните констрикции на машините на шведския производител, но и благодарение на развитието на системите за активна и пасивна безопасност.
Volvo намали травмите с 50 % за 12 години
Скандинавските производители са категорични, че именно обезпечаването на безопасността на водача и пътниците са били главната цел пред тях в продължение на повече от едно десетилетие. Именно това е позволило на Volvo да постигне подобен резултат – 50 % по-малко травми за 12 години.

Сериозна роля за подобно постижение играят и новите електронни системи, наподобяващи адаптивен круиз-контрол, както и системите за предупреждение за пресичащи пешеходци или животни и различните системи за стабилизиране на автомобила при опасност.

Според данните на Шведския застрахователен институт използването на система за автоматично спиране може да намали с 22 % риска от удар при ниска скорост. А адаптивният круиз-контрол, свързан с някои други електронни системи, намалява възможността за челен удар с цели 42 %.

Във Volvo са убедени, че безопасността на автомоболите може да са развие още много и затова са си поставали за цел през 2020 г. напълно да изключат риска от гибел или получаване на сериозни наранявания в случай на катастрофа с техен автомобил.

0 от 500
  • #2
    15 rate up comment 0 rate down comment
    :) ( преди 11 години )
    Такава е разликата между това просто да покриваш тестовете за сигурност и реално да мислиш за нея. Пък нека хората с "багажниците" говорят за стара слава.
  • #1
    17 rate up comment 0 rate down comment
    V50 ( преди 11 години )
    Волво от дълги години са еталон за сигурност!12 години и 50% повече сигурност за пътуващите!!!Сигурен съм, че един ден ще достигнат ниво на сигурност, при което рискът от гибел ще е минимална!За целта все повече ще трябва да се наблегне и на задкормилното устройство - неговите действия или бездествия.В крайна сметка именно ние - водачите на МПС сме виновни за болшинството от инцидентите по пътищата!Всички равнис по Волво!!!