IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Шведи пускат серия от 3 уникални суперколи

Lotus и тунерите Mansory ще помагат на ателието Zeus Twelve

Шведи пускат серия от 3 уникални суперколи

Шведската компания Zeus Twelve (подразделение на ателието Gray Design, известно със своите разработки на бронирани автомобили и луксозни яхти заедно с латвийската фирма Dartz) обяви пускането на серия от 3 ексклузивни спортни автомобила. Те ще се правят по поръчки, а тиражът ще бъде ограничен на 12 бройки.
Шведи пускат серия от 3 уникални суперколи
Засега колите са само във вид на скици, които са показани на сайта на компанията. Първата се казва Gold Rush (първите 2 снимки), като каросерията й ще бъде украсена с множество хромирани и позлатени детайли, а вратите ще бъдат тип "чайка". Двигателят е на Aston Martin - 5.9 литров, V12 с мощност 517 к.с. Максималната скорост е 302 км/ч.
Шведи пускат серия от 3 уникални суперколи
Вторият модел - Zeus Twelve Magnate (трета и четвърта снимка), се позиционира като автомобил за магнати от шоу-бизнеса. Задните врати на тази машина ще може да се отворят (по желание на клиента) или срещу посоката на движение, или нагоре. Като допълнение при нея ще се предлага и бронировка. Magnate ще се задвижва от 6.57 литров, V8 мотор с мощност 512 к.с. Максималната скорост е 296 км/ч.
Шведи пускат серия от 3 уникални суперколи
Шведи пускат серия от 3 уникални суперколи
Третият модел  - Sigma (последните 2 снимки), се позиционира като пистов автомобил. Неговата каросерия е от карбон, а кокпитът представлява стъклен купол, който може да бъде свален. Спортният Sigma ще получи активно задно крило, способно да променя ъгъла на съпротивление по време на движение. Той ще разполага с 2.0 литров, 4-цилиндров мотор Caterham Duratec с мощност 341 к.с. Максималната скорост на тази машина е 290 км/ч.
Шведи пускат серия от 3 уникални суперколи
Представителите на Zeus Twelve засега не разкриват кога тези модели ще се появат в производство, нито техните цени. Ясно е обаче, че за тяхната разработка сериозна помощ ще окажат компанията Lotus и тунинг-ателието Mansory.
Шведи пускат серия от 3 уникални суперколи
 

0 от 500
  • #10
    5 rate up comment 5 rate down comment
    karutsar ( преди 11 години )
    Прекрасни коли.Който не ги харесва да стане от компютъра и да отиде в *** да си лъсне бастуна и ще му мине яда и ще се успокои.
  • #9
    3 rate up comment 3 rate down comment
    бавареца ( преди 11 години )
    на нисан ГТ-Р скоростната кутия се прави в англия. мисля от Рикардо.
  • #8
    7 rate up comment 3 rate down comment
    Mercedes-Benz ( преди 11 години )
    Пропов,я пак провери дали в Mercedes 500E W124 Лотус са имали пръст,че много се изложи. Паляко при тоя автомобил няма нищо правено от Лотус,мотора си е мерцедесов M119 326 коня атмосферен,предния и задния мост са от SL R129,а скоростната кутия от Porsche като всичко тва са го "събирали" в завода на Порше. Другия път като решиш да се правиш на разбирач гледай да си попрочел нещо ;) Кой от кой по голям спИцИалис' *** не могат един болт да завият,иначе от всичко разбират!
  • #7
    6 rate up comment 2 rate down comment
    AntonDimov ( преди 11 години )
    До: ПроповСамо да допълня към коментара ти - Лотус Омегата е 380 к.с., като с другите доработки са ускорявали лимузината със завидната маса - "само" 2 тона за 5 секунди. Отделно ГМ са си помогнали и със скоростна кутия със 6 предавки от Корвет ЗР1. А за Хенесито - няма много доработки по двигателя - взет е отново от ГМ, но Лотус доста помагат за ходовата част. Просто уникална фирма. Дано не фалира.
  • #6
    9 rate up comment 2 rate down comment
    Пропов ( преди 11 години )
    Малко историческа справка за модели създадени с помощ от Лотус: -Opel/Lotus Omega V6 bi-turbo 350hp-началото на 90-те -Мercedes E500 W124-Порше доработват мотора,Лотус останалото-пак началото на 90-те -Опел Астра2-геометрия на ходовата част-края на 90-те -Шасито на Елиз е"Легена"около който са конструирани доста съвременни дребно серийни спортни автомобили.Например Henesy Venom с 1000+коня?!Е,аз знам,че намеси ли се Лотус,работите стават сериозни.Вие разбрахте ли защо?!
  • #5
    10 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    РАЗБИРАТ от ДИЗАЙН,за разлика от Klasika i PORSCHE!
  • #4
    6 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Нисан ГТ-Ра ,някой да им помогне за скор.кутии!
  • #3
    7 rate up comment 5 rate down comment
    Стефан ( преди 11 години )
    Не ги мисли Лотус, продажбите може да са слаби но никой не може да прави спортни шасита, като тях, Елиз е основа на всяка 3та спортна кола а и тихомълком помагаха с шасито на Нисан ГТ-Р
  • #2
    8 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Лотус ще помагат?! Няма лошо, но първо да помогнат на себе си, че са пред фалит пък тогава да помагат на другите...
  • #1
    16 rate up comment 1 rate down comment
    - ( преди 11 години )
    Браво! Изглеждат повече от невероятни!