IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Германец измина с кола 23 000 км за 17 дни

Райнер Цитлоу стигна от Мелбърн до Санкт Петербург с Volkswagen Tuareg

Германец измина с кола 23 000 км за 17 дни

Германският пътешественик Райнер Цитлоу постави световен рекорд, след като измина 23 000 км със своя Volkswagen Touareg само за 17 дни, 18 часа и 46 минути.

Немецът и неговият екипаж изминаха разстоянието от Мелбърн (Авл) до Санкт Петербург (Рус). Маршрутът не е избран случайно, тъй като двата града са побратимени от доста години.
Германец измина с кола 23 000 км за 17 дни
Освен това мегаполисът в Австралия през тази година отбелязва своята 175 годишнина. Затова веднага след като финишира в руската северна столица Цитлоу предаде на местната администрация приветствено писмо от кмета на Мелбърн.
Германец измина с кола 23 000 км за 17 дни
Заедно с германския пътешественик през цялото време пътуваха сънародникът му Мариус Биела и руският журналист Васим Гагарин. Тримата преминаха през териториите на девет държави - Австралия, Източен Тимор, Индонезия, Малайзия, Тайланд, Лаос, Китай, Казахстан и Русия.

Самият Цитлоу признава, че най-големият проблем е бил логистиката и най-вече придвижването от Австралия до Източен Тимор. Това е станало с товарен самолет А-12, като преговорите с компанията-превозвач са продължили близо 6 месеца. В крайна сметка това е бил и първият чартърен полет до Източен Тимор.
Германец измина с кола 23 000 км за 17 дни
Друг сериозен проблем е било пътуването между много острови в Индонезия, тъй като местните жители предлагали само малки лодки, които се обръщали при по-сериозно вълнение. Пътищата в тази държава също са под всякакви критики, като за преминаването през остров Суматра - около 300 км., Цитлоу и хората му са изгубили цели 12 часа.

Автомобилът, на който заложил германецът, е сериен Volkswagen Touareg 3.0 V6 TDI. По него има известни доработки като допълнителни светлини, усилени амортисьори, каркас за безопасност и резервоар с по-голям обем. За 23 000 км машината само веднъж е попаднала в сериозна авария, след като изпаднал отнякъде винт пробил радиатора. За отстраняването на проблема били нужни 24 часа.
Германец измина с кола 23 000 км за 17 дни
Експедицията Мелбърн - Санкт Петербург е третият рекорд, който поставя Цитлоу с VW Touareg. През 2011 г. той изминава Панамериканското трасе от Аржентина до Аляска за 11 дни. По-рано - през 2005 г., със същата машина немецът изкачи вулкана Охос-дел-Саладо, разположен на границата на пустинята Атакама в Чили.

Тагове: volkswagen touareg
0 от 500
  • #7
    8 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    да има кой да плаща и по-вече ше направя
  • #6
    4 rate up comment 4 rate down comment
    Cenitell ( преди 11 години )
    Вече е ред на 3-тата немска марка-БМВ, с нейна кола щастливо немско семейство да навърти над 1 млн. км.а някой пенсионер с Х3 с личните си средства да прекосява пустини, да охлади гумите по глетчерите на Килиманджаро и чак у дома, във фирмения сервиз да му заличат драскотината, направена от небежен товарач на ферибота!
  • #5
    14 rate up comment 14 rate down comment
    До : знаещ ( преди 11 години )
    Разбира се германец, разбира се с Touareg!!Няма как да е кореец с Hyundai,или японец с Nisan.
  • #4
    9 rate up comment 5 rate down comment
    Nick ( преди 11 години )
    Отново обявяват изопачени рекорди относно Панамериканското трасе. Маршрута им не е 48к а 26к и не са 11 ами почти 12 дни в каране нон-стоп. Като обаче не броим спирането. Иначе със спиранията постижението е от 23 Юни до 20 Юли или по груби сметки 29 дни.
  • #3
    18 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Естествено маршрута по който са минали нямаше да може да бъде преминат от Хюндай Санта Фе, защото както знаем още чисто нов той не става за движение по пътищата според ТЮВ. А За хибридна Тойота да не говорим, при нея на 6-тия час и умира двигателя. Справки Льо Ман.
  • #2
    24 rate up comment 23 rate down comment
    знаещ ( преди 11 години )
    23 000 км и естествено сериозен ремонт е имало.Ако го нямаше то това нямаше да е ФВ.Даже се учудвам,че само 1 ремонт е претърпял за толкова много км.Нещо май ни будалкат...И естествено отново ВАГинален рекорд.Абе тез хора не се спряха да поставят рекорди,ама най-големият им рекорд е че успяват да продават толкова много трошки.Шапка им свалям за това да могат да излъжат толкова много балъци.
  • #1
    17 rate up comment 5 rate down comment
    Лудория ( преди 11 години )
    Как е възможно да мине Панамериканското трасе за 11 дни. Та това прави средна скорост 181 км./ч. без почивка?!