IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

„Междузвездни войни” на пътищата

Компанията Aerofex предлага летящо транспортно средство

„Междузвездни войни” на пътищата

Компанията от Калифорния -  Aerofex, показа необичайно транспортно средство, което все пак не е толкова непознато. Подобно нещо видяхме в последната серия на „Междузвездни войни”, където с него се гонеха бунтовниците и войниците на Империята.
„Междузвездни войни” на пътищата
Устройството наистина успява да се задържи над земята, благодарение на въздушна възглавница. В предната и задна част са монтирани по един ротор, а управлението става чрез движението на тялото на пилота. Подобен апарат преди няколко години се опита да направи и компания от Австралия, но не успя.

За стабилността на този, да го наречем „въздушен мотоциклет”, помагат и специални контролери, които са монтирани на нивото на колената на управляващия. Те реагират на неговото движение и насочват апарата в исканата посока.

В машината няма никакви електронни системи и това я прави по-лесна за усвояване за шофиране. Максималната височина, на която може да се вдигне, е 4.5 м, а скоростта е ограничена на 13.5 км/ч.

От Aerofex обявиха, че засега не обмислят пускането на машината в серийно производство. Прототипът обаче ще бъде използван за създаване на безпилотни платформи, които ще могат да доставят товара си на труднодостъпни места.

Тагове: aerofex
0 от 500
  • #2
    14 rate up comment 5 rate down comment
    Triforce ( преди 11 години )
    Добре, че са се научили да живеят на гърба на цял свят, да ги рекититрат, от там да имат много пари, от там да крадат мозъци от Европа, на които вече Европа е платила образованието, като ги привличат с по-високи заплати, които са изкарани с войни, за които само те имат вина. Преди да пишеш, моля те - ПОМИСЛИ! Не е трудно! Такива разработки има още от втората световна война от Никола Тесла и Алберт Айнщайн. Това, че ти сега го виждаш и се радваш на тъпите американци си е твой проблем!!
  • #1
    6 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Добре че са "тъпите" американци да измислят разни работи, до ходят на Марс и т.н.