IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Французи направиха копие на Porsche 550

Машината е с 3.0 литров двигател с мощност 270 к.с.

Французи направиха копие на Porsche 550

Слабоизвестната френска компания Vintech показа машина, чиято премиера ще бъде на фестивала за редки и скъпи коли Pebble Beach Concours d'Delegance в Калифорния. Машината носи името P550 Tribute и е точно копие на легендарното спортно Porsche 550.
Французи направиха копие на Porsche 550
Досега в автомобилния свят честа практика, особено на китайските производители, бе копирането на eкстериора на елитни машини от западния свят. На тях азиатците слагаха двигатели с обем от около 1.6 литра и ги пускаха на цена в пъти по-ниска от тази на оргинала. Подобно нещо се случваше не само с колите, но и с реплики на елитни швейцарски часовници.
Французи направиха копие на Porsche 550
Французите обаче поеха по различен път. Техният автомобил по нищо не се отличава от немската суперкола, чиято цена е около $3 млн. Под капака на P550 е сложен 4-цилиндров двигател с обем 3.0 литра и мощност 270 к.с. Теглото на машината е едва 550 кг., което гарантира сериозна динамика.
Французи направиха копие на Porsche 550
Каква точно ще бъде тя, както и каква ще е цената на този суперавтомобил, ще стане ясно на 17 август. Тогава Vintech P550 Tribute ще бъде показан на гостите на изложбата The Quail: A Motorsports Gathering, която е част от фестивала Pebble Beach Concours d'Delegance.
 

Тагове: vintech p550 tribute
0 от 500