IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota показа своя WRC автомобил

Yaris ще дебютира като съдийска машина в рали „Германия” този месец

Toyota показа своя WRC автомобил

Спортното подразделение Toyota Motorsport GmbH (TMG) официално показа рали-варианта на хечбека Yaris, с който японският производител догодина ще се завърне в световния рали-шампионат WRC.
Toyota показа своя WRC автомобил
Състезателният Yaris ще дебютира като „нулев автомобил” на рали „Германия”, което стартира на 24 ноември. Така се нарича колата, която преминава през етапите непосредствено преди стартирането на участниците и нейната задача е да провери безопасността на трасето. Зад волана на автомобила ще бъде германката Изолда Хилдебранд, а неин навигатор ще е един от шефовете на TMG Хари Хосбах.
Toyota показа своя WRC автомобил
Рали-версията Toyota Yaris е подготвена за участие в група R1A, в която се допускат автомобили с обем на двигателя до 1.4-литра. Хечбекът разполага с мотор с обем 1.33 литра, модернизирана скоростна кутия, нова изпускателна система, състезателно окачване, каркас за безопасност, състезателни седалки в купето, а същота така и специално защитени при удар резервоар и горивна система.
Toyota показа своя WRC автомобил
Очаква се автомобилът официално да получи хомологация от Международната автомобилна федерация (FIA) до края на годината. Стойността на този Yaris е 22 500 евро, като според представители на TMG за него вече има няколко поръчки.
Toyota показа своя WRC автомобил

Тагове: toyota yaris wrc fia
0 от 500
  • #4
    3 rate up comment 1 rate down comment
    редактора ( преди 11 години )
    GT-86 ще влезе във WRC, потвърдено е!
  • #3
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Toyota с нов рекорд на Пайкс ПийкAug 14, 2012 (151 прочитания) РекламаСпециално разработеният прототип EV P002 на Toyota Motorsport GmbH (TMG) постави нов рекорд за автомобил с електрическо задвижване на легендарното трасе Пайкс Пийк, Колорадо. Зад волана на болида е бил Фумио Нутахара, който е успял да измине за първи път вече напълно асфалтово трасе (20 км) за 10 минути и 15.380 секунди. Предишното най-добро постижение беше 12 минути и 20.84 секунди. Състезателният болид EV P002 на Toyota е с максимална мощност от 480 конски сили, максимален въртя момент от 900 Нм, а максималната му скорост е 240 км/ч.
  • #2
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Cenitell ( преди 11 години )
    С малка рали-кола е "тарикатско" по завоите, но не е и така приятно за гледащите! Предполагах,че ще подготвят новата GT-86, като наследница на 7-кратния победител "Тойота Селика"
  • #1
    22 rate up comment 0 rate down comment
    RS1600 ( преди 11 години )
    Автомобил в клас R1 като този Yaris е WRC колкото Lotus Elise е Формула 1. 22 500 EUR струва само съединителя на WRC машина. Хайде по-скромно със заглавията.