IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Първият Datsun ще прилича на Lada Granta

Появиха се скици на автомобила, който ще се прави в Русия

Първият Datsun ще прилича на Lada Granta

Първият автомобил от възродената марка Datsun много прилича на Lada Gtanta. Това установи интернет-изданието Carobka, което успя да се добере до скици на новия модел. Той ще бъде на платформата на друг автомобил на АвтоВАЗ – Kalina, като ще запази напълно неговите габарити.
Първият Datsun ще прилича на Lada Granta
Още през март Nissan обяви, че възражда марката Datsun, която прекрати съществуването си преди 30 години. Съобщението направи лично шефът на Renault-Nissan Карлос Госн по време на визитата си в Индонезия. Именно в тази държава, както и в Русия и Индия ще се произвеждат и продават автомобилите с марка Datsun. Тяхното сглобяване ще започне през 2014 г., като Nissan разчита годишно да продава около 300 000 бройки.
Първият Datsun ще прилича на Lada Granta
В Русия моделите на Datsun ще се произвождат в завода на АвтоВАЗ в Толиати, където ще заменят Lada Kalina. Годишно от това предприятие трябва да излизат между 40 000 и 60 000 автомобила.
 

0 от 500
  • #6
    6 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Например самият ФВ произвежда в Южна Африка Голф 1 (1974) до 2009г! И при всяко ново поколение голф се опива да осъвремени производството, но пазарът си иска единичката и тва си е. 2009 вероятно производствените средства окончателно са се скапали, не друго. Явно там хората, които имат пари за нов Голф, направо си взимат Мерцедес, ако и не последен модел. Това е пазарна реалност, не е от технически дефицити.
  • #5
    3 rate up comment 3 rate down comment
    до crus ( преди 11 години )
    Защото и най-малката промяна оскъпява - вече не можеш да ползваш старите договори с доставчици, разни стари щампи и щанци, дето иначе са за хвърляне. А това са хиляди взаимосвързани части. А всяко оскъпяване на лада и с 5 лв после се губи от паднали продажби - няма смисъл. Въпрос на пазар и пазарна ниша - не на техн.възможности.
  • #4
    5 rate up comment 1 rate down comment
    crus ( преди 11 години )
    ок съгласих се,но нали са алианс и с нисан ,съответно разполагат с платформите и на нисан и рено и дачия.... просто не разбирам какво им пречи да направят някакви минимални промени по каросериите та да придобият някаква индивидуалност
  • #3
    6 rate up comment 5 rate down comment
    до crus ( преди 11 години )
    Дизайнът е умрял защото платформата е стара. А палтфомата е стара, защото е много скъпо да се разработва нова. А ако колата е скъпа, по-добре да си вземеш направо западна. Затова марки като Лада са обречени да са стари и евтини. Тяхният слоган е: "Цени от вчера за техника от завчера"
  • #2
    3 rate up comment 1 rate down comment
    crus ( преди 11 години )
    честно не разбирам ....руснаците имат и доста кадърни дизайнери ...какво ги спира да направят автомобил с по сериозен съвременен дизайн ....примерно лада Ц изглежда много прилично .... какъв е смисъла да възраждат марка с подобен умрял дизайн ....
  • #1
    2 rate up comment 3 rate down comment
    АКО ( преди 11 години )
    го "изделат" със същата Тесла - действ. ще заплилича на Лада Гранта