IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Пиян тираджия кара 16 км. в насрещното

Унгарският шофьор ще лежи 8 месеца в затвор във Великобритания

Пиян тираджия кара 16 км. в насрещното

Шофьор на ТИР предвизвика паника по една от най-големите магистрали във Великобритания – М6, след като в продължение на 16 км. кара срещу движението без включени фарове. По чудо инцидентът се размина без жертви и потрошени превозни средства, а тираджията бе спрян с помощта на негови колеги.
Пиян тираджия кара 16 км. в насрещното
Нарушителят се оказа унгарец – 50-годишният Пал Корбели. Той гледал с приятели старта от Формула 1 в Унгария на 29 юли, като по време на състезанието изпил няколко бири в комбинация с домашно приготвено бренди.

След което се качил на камиона си и навлязъл в насрещното платно на магистралата. На няколко пъти полицейски автомобили се опитали да спрат пияния унгарец, но той не се подчинил. В крайна сметка бил принуден да спре, след като трима други шофьори на ТИР-ове преградили със своите машини трите платна на магистралата.

Пристигналите на мястото полицаи арестували веднага унгареца. При направеното изследване се оказало, че алкохолът в кръвта на Корбели е 3 пъти повече от допустимото. Шофьорът се яви пред съда в Бирмингам през уикенда, като призна вината си.

Съдията обаче не прояви снизхождение, както и не обърна внимание на факта, че при инцидента няма пострадали. Унгарецът получи присъда от 8 месеца затвор и остана без книжка за 3 години.

Основна роля цялата случка да се размине без пострадали са изиграли големите информационни табла на магистралата. Те са предупреждавали шофьорите за случващото се и голяма част от тях са отбили встрани, докато не бъде спрян пияния тираджиия.

Властите в Бирмингам също така наградиха с по £250 тримата шофьори, които преградиха пътя на Корбели със своите камиони.

Тагове: tir
0 от 500