IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Jeep се връща към идеята за пикап

Машината ще бъде на платформата на следващия Wrangler

Jeep се връща към идеята за пикап

Интересът към пикапите на пазара в САЩ не намалява и това принуди една от компаниите в концерна Chrysler – Jeep, да се върне към идеята си за пускане на подобна машина. За целта ще бъде използвана платформата на добре познатия Wrangler.
Jeep се връща към идеята за пикап
През 2005 г. Jeep показа концептуалния си модел Gladiator (на снимките), който бе приет добре от публиката, но заради финансовите трудности на компанията така и не бе пуснат в серийно производство. След като Chrysler стана част от концерна Fiat, американците започнаха да се връщат към подобни проекти и сред тях, естествено, е направата на пикап.

Шефът на Jeep Майк Менли потвърди пред изданието CarAdvice, че решението за пускането в серийно производство на такъв автомобил ще бъде взето съвсем скоро. Пикапът ще бъде построен на платформата на следващото поколение Wrangler, като основната цел е автомобилът да притежава същите всъдеходни възможности, каквито и джипа.
Jeep се връща към идеята за пикап
Големият проблем, който ще трябва да решат инженерите, е по-голямата дължина на новия модел. В Jeep са убедени, че модификацията с 2 врати няма да има трудности извън пътя, но тази с 4 врати ще е с по-голямо междуосие и това може да създаде проблеми при движение при по-тежък терен.

0 от 500