IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Jaguar C-X75 яхва 1.6-литров двигател с 510 к.с.

Хибридът ще струва около $1.4 млн

Jaguar C-X75 яхва 1.6-литров двигател с 510 к.с.

Компанията Jaguar направи официална презентация на хибридния агрегат, който ще задвижва суперколата C-X75. Този модел трябва да се появи на пазара в срок от 3 години.
Jaguar разкри какво да очакваме от хибрида C-X75
Машината ще получи 1.6 литров бензинов двигател с директно впръскване на горивото, турбина и механичен компресор, който е разработка на Williams.

"Червената зона” на агрегата започва от 10 000 оборота в минута, а звукът, който издава моторът, бе оприличен от присъствал на събитието журналист като „напълно полудял мотоциклет”.

Оборудваният с технологии от Формула 1 4-цилиндров двигател ще има мощност от около 510 к.с.!
Jaguar разкри какво да очакваме от хибрида C-X75
Бензиновият агрегат обаче няма да работи самостоятелно. На него ще му помагат два електромотора, захранвани от комплект литиево-йонни батерии с водно охлаждане. Електромоторите ще бъдат разположени на всяка от осите, като така автомобилът ще има задвижване към четирите колела.

Jaguar C-X75 ще ускорявя от 0 до 100 км/ч за по-малко то 3 секунди. Скорост от 160 км/ч ще бъде достигана за 5.5 секунди, а 300 км/ч – за 15.5 секунди. Максималната скорост на колата ще бъде 330 км/ч.

Само на ток хибридът ще може да измине до 64 км. При този режим ускорението от място до 100 км/час ще отнема около 6 сек.
Jaguar разкри какво да очакваме от хибрида C-X75
За направата на каросерията на машината британците ще използват само карбон, а шасито също ще бъде от леки сплави. Това ще позволи общото тегло на автомобила да бъде не повече от 1400 кг.

Моделът C-X75 ще бъде пуснат в тираж от 200 бройки (в началото се твърдеше, че серията ще бъде от 250 екземпляра). Цената на автомобила се очаква да бъде около $1.4 млн.

Тагове: jaguar c-x75
0 от 500
  • #17
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Чгуар да се чете Ягуар.Извинявам се, печатна грешка.
  • #16
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Колата наистина е фантастична,цената също...Сумата,която и искат ми се струва доста напомпана.Чгуар е луксозна марка,но не чак толкова луксозна,за да искат такива пари,какватао и кола да са направили.Все едно Опел да направят някой супер кар и да му искат 700 000.
  • #15
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Да колътъ е убава. Анонимен ( преди 5 часа )какво обясняваш бе с.-Може би обръщението "бе" е израз на презрение?Питам защото то е от някъкъв странен свят.Както и приносителят.Разходите са според нарми,и постигнати в лаборатории.Че не са реални -това ясно ,но са показател за сравнение .Нищо повече.
  • #14
    4 rate up comment 1 rate down comment
    V50 ( преди 11 години )
    Красавец!И отвътре, и отвън този Ягуар е манияяяяя...
  • #13
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Ще я взема - загънете ми една ;D;D;D
  • #12
    2 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Индийски б****
  • #11
    8 rate up comment 3 rate down comment
    Cenitell ( преди 11 години )
    Много е хубав "хищникът", с много карбон,хибрид и както при други модерни возила-изобщо не се споменава буквата "Д" - като дизел!
  • #10
    9 rate up comment 2 rate down comment
    бавареца ( преди 11 години )
    леко дефорсиран мотор за F1 - при новите правила от догодина. няколко пъти през годините някой се опитва да навре дефорсиран мотор от F1 в шосейна кола - обикновено всичко завършваше с провал.
  • #9
    3 rate up comment 15 rate down comment
    Веселяк ( преди 11 години )
    Гледам са интегрирали *** в седалките. Разумно решение, че клиентите на Ягуар са на години, на които простатата често алармира, а така няма да се налага да спират по пътя :)
  • #8
    18 rate up comment 2 rate down comment
    123 ( преди 11 години )
    Те и от Опел казаха,че Ампера гори 1.2/100, обаче при реална ежедневна експлоатация в нормален цикъл разхода е 333% повече!!! или 5.9/100. Да не говорим ,ако тази техника се използва в гранични режими на натоварване , което се предполага за какво ще иде реч!!!