IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Urus ще е най-евтиното Lamborghini

Цената на кросовъра ще бъде около 170 000 евро

Urus ще е най-евтиното Lamborghini

Най-евтиният модел на Lamborghini ще бъде показания през тази година кросовър Urus. Това съобщи изданието Car, позовавайки се на свои източници в компанията. Автомобилът ще струва около 170 000 евро, което ще е с около 20 000 по-малко от следващото поколение на Gallardo. Появата на новата версия на спортната кола е планирано за есента на 2013 г.
Urus ще е най-евтиното Lamborghini
Инженерите на Lamborghini продължават усилената работа върху Urus, който според тях трябва да бъде най-лекият и съответно най-бърз автомобил в класа си. Кросовърът е на платформата, на която ще се простоят следващите поколения на Audi Q7, VW Touareg и Porsche Cayenne, а за направата на каросерията се използват олекотени материали като алуминий, съчетан с магний, както и плексиглас.

Очакванията са Urus да получи 8-цилиндров двигател с 2 турбини, тъй като V10 и V12 моторите са доста по-тежки. Основните пазари, към които ще се насочи Lamborghini за продажбите на своя кросовър, са САЩ, Великобритания, Германия, Русия, Близкия Изток и Китай. Идеята на компанията е да продава около 3000 бройки от модела, който ще излезе в серийно производство през 2017 г.

0 от 500