IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Градски шик и от Opel

Показаха официално моделът Adam.

Градски шик и от Opel

Opel разкри официално своя най-нов модел. Той носи името на основателят на компанията (Адам Опел) и се цели в търсачите на шикозни градски автомобили. Возилото ще бъде официално представено пред публика през месец септември на автомобилното изложение в Париж, а продажбите му ще стартират непосредствено след това.
Градски шик от Opel
Opel Adam ще конкурира на пазара автомобили като Fiat 500 и Mini Cooper. Той е замесен от същото тесто като конкурентите си, предлагайки много възможности за персонализация, богат избор от екстри и най-важното - пленяващ дизайн.

Най-силно впечатление в него прави покривът на колата, който изглежда визуално отделен от долната част на автомобила. Той може да съчетава два цвята. Иначе, възможностите за персонализация са почти неограничени, като от компанията заявяват - "Никой друг автомобил в този сегмент не може да бъде персонализиран така както Opel
Adam, защото ние предлагаме на практика неограничени възможности по отношение на комбинирането на външния и интериорния цвят, тъканите, декорациите и съчетанията от допълнителни елементи. Малко вероятно е наш клиент да види автомобил в същото съчетание като неговия.”

Компактното возило ще може да бъде поръчвано в едно от трите основни нива на оборудване - ADAM JAM, ADAM GLAM и ADAM SLAM, предлагащи широк избор от екстериорни цветове, три цвята на покрива, различни интериорни цветове, декори и различни облицовки на тавана, включително версия с вградени в тавана LED "звездни" светлини и други дизайнерски елементи, вдъхновени от премиум моделите.

Що се отнася до интериора, той е изграден в унисон с външната част на колата. Виждат се кръгли контролни прибори, наподобяващи хронограф, хромирани панели на бутоните, елементи в цвета на купето, както и новата инфоразвлекателна система на Opel, която работи със 7-инчов дисплей, предлага свързаност за смартфон със софтуер на Apple iOS и операционната система Android, и разполага с интернет базирани приложения като GPS навигация.

Уникална за сегмента е и опцията подгряване на волана, както и асистента за паркиране (Advanced Park Assist, APA II), който сам намира място за паркиране, след което извършва операцията по паркиране, като водачът просто трябва да контролира спирачката, съединителя и предавките. Приятно впечатление правят и стандартните за модела системи ESP и Hill Start Assist (асистент при потегляне по наклон).
Градски шик от Opel
Шикозното четириместно возило е изградено на скъсена, по-спортна версия на платформата SCCS, която използва Corsa. Интересен факт е, че тази платформа е съвместно създадена от Fiat Group и GM Europe, като се използва и от един от най-големите конкуренти на Opel Adam - Fiat 500.

Adam обаче е малко по-голям от възродената италианска легенда. Той се простира на 3,700 мм дължина и 1720 мм широчина, като има разстояние между осите от 2311 мм. Това го доближава повече до Mini (3,723 мм дължина / 2,467 мм междуосие), отколкото до Fiat 500 (3,546 мм дължина / 2,300 мм междуосие).

Първоначално моделът ще предлага избор от три четирицилиндрови двигателя ecoFLEX. Това са 1.2-литровия агрегат със 70 к.с. и 1.4-литровия, който предлага 87 или 100 к.с. Двигателите се куплират с 5-степенна механична трансмисия и разполагат със система старт/стоп.

По-късно в Adam ще направи своята премиера и ново поколение малък бензинов мотор, който ще разполага с директно впръскване на гориво и принудително пълнене с турбокомпресор. Този нов двигател ще се комбинира и с ново поколение шестстепенна механична трансмисия.

Тагове: opel adam
0 от 500
  • #21
    1 rate up comment 0 rate down comment
    eddie ( преди 11 години )
    Всичко друго, но точно двигателите на фиат са супер кучета*
  • #20
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    За разлика от 500 тази кола ще може да мине 50 000км с един и същи двигател :)
  • #19
    1 rate up comment 0 rate down comment
    eddie ( преди 11 години )
    А знаете ли - един си купил Ламбо и му върнали ресто в Опели :))))
  • #18
    0 rate up comment 0 rate down comment
    eddie ( преди 11 години )
    Предпочитам Фиат500- разбира се е лично предпочитание :)
  • #17
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
  • #16
    6 rate up comment 2 rate down comment
    бъчваря ( преди 11 години )
    На мен пък ми харесва. По-добро е отвътре и от Mini и от 500. За екстериора да кажем, че са на едно ниво. В никакъв случай Опел не изостава. Всяка от трите коли си има своя чар и не може директно да дръпнем една линия и да сравняваме.
  • #15
    4 rate up comment 3 rate down comment
    fero ( преди 11 години )
    FIAT 6te ima samo da gi gonite,te vsqka godina mogat da si smenqt feisa,tuninga na motorite,esseesse,abarth,versiite raznovidnostite na kupeto 500 e mn qko.
  • #14
    10 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Cinquecento големи емоции голяма страст пада най-вече по сервизите. Фиат ги има единствено в ниския клас ама и там ще се самопрецакат с немарливите си изпълнения. Имат една страхотна марка в концерна си която можеше да е като италиянския премиум вариант на Ауди даже имаше много по-добър имидж от немската компания но и там проспаха нещата. Опелите не ги гони ръждата още от края на 90-те вие в кой век сте.
  • #13
    2 rate up comment 9 rate down comment
    пламен ( преди 11 години )
    само на мен ли ми прилича в предницата на нисан джук?!
  • #12
    8 rate up comment 4 rate down comment
    Cinquecento ( преди 11 години )
    ФИАТА е шик и # 1 в сегмента... Всички гледат, пробват, ама нямат страстта, която е вложена в Cinquecento! Излишно е да опитват - по-добре да разработват нишата на СУВчетата и товаро-подемната техника, за там по-стават!