IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Renault ще пуска отделна луксозна марка

Брандът Initial Paris ще е нещо като DS за Citroen

Renault ще пуска отделна луксозна марка

Компанията Renault обмисля възможността да пусне на пазара напълно нова марка луксозни автомобили. Тя ще се казва Initial Paris и решението за нейното създаване трябва да бъде взето до края на годината.
Renault ще пуска отделна луксозна марка
Намеренияята на французите бяха разкрити от главния директор по операциите в Renault Карлос Таварес. В интервю за френското издание Les Echos той разкри, че по този начин компнията ще се опита да се наложи в сегмента на скъпите автомобили.

Брандът Initial Paris ще се позиционира на пазара на мястото, което заема линията DS на Citroen. Основна помощ в създаването на луксозни автомобили Renault ще получи от германския концерн Daimler, с който има сключена договорка. В разработката на подобни машини активно ще се включи и партньорът на французите Nissan.


Първите два модела от новата марка ще бъдат Laguna и Espace, които ще напуснат гамата на Renault и ще се продават като част от марката Initial Paris. Твърде вероятно е тези два модела да получат и напълно нови имена, но това предстои да бъде обсъдено.

Тагове: initial paris
0 от 500
  • #5
    38 rate up comment 0 rate down comment
    godd ( преди 11 години )
    Българска работа... Плюене на нещо което не знаем какво е.. Факт е ,че Рено е една от най продаваната марка в Европа и тук двама трима бай *** няма да променят това като си избиват комплексите. Рено и Нисан са от доста отдавна заедно а преди година се разбра и ,че ще имат съвместни разработки с Мерцедес.Интересен факт е ,че Рено е основана от 21 годишен младеж 1899 година. И до сега е една от най печелившите марки.А вие само плюете а сте поредния хейтър който стой само пред компютъра.
  • #4
    40 rate up comment 3 rate down comment
    Вагнер ( преди 11 години )
    Дошо,май ти стъжни нещо!Да сте чували за алианса Рено-Нисан-Мерцедес?Смешници сте бе хора,Рено са правили танкове през 1908 г.измислили са и скорстната кутия,както и турбото.Смешни сте бе!
  • #3
    36 rate up comment 14 rate down comment
    Пацо ( преди 11 години )
    Рено и лукс...ахахаха това е като да си купиш адибас. Тия са спали на течение ще стане като с Вел сатис-а ПРОВАЛ.Копират Тойота само където Лексус е една от най добрите марки а тая новата ще трябва да я продават в Пекин макар че и там за лукс купуват от БМВ Мерц и Ауди нагореРено хахахаха
  • #2
    48 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    По-добри са от PSA!
  • #1
    50 rate up comment 2 rate down comment
    Дилян Василев ( преди 11 години )
    Ще е много тъпо да затрият Лагуна и Еспейс от моделната си гама за да ги пуснат под съвсем нова марка....Рено не са имали луксозен модел от неуспешните Вел Сатис и Авантайм.Надявам се ,че тази нова марка ще има по голям успех от предишните им начинания.