IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Появи се нов кандидат за Saab

Шведска компания ще спасява фалиралата марка

Появи се нов кандидат за Saab

Създаденият съвсем наскоро шведски производител на електромобили National Electric Vehicle Sweden е най-вероятният купувач на обявилата фалит компания Saab, обявиха медиите в скандинавската държава. Досегашният основен фаворит - китайската Zhejiang Youngman, отпада от борбата.
Появи се нов кандидат за Saab
Консорциумът National Electric Vehicle Sweden бе регистриран на 21 май и информация за него почти няма. Знае се, че един от шефовете в него е Карл-Ерлинг Троген, който е бивш директор на подразделението на Volvo, произвеждащо камиони. Според пресата в Швеция 245 от общо 500 акции на новата компания са собственост на японско-шведския концерн Sun Investment, за който нищо не се знае. Останалите 255 принадлежат на юридическата фирма Ac-Gruppen.

Компания Saab ообяви банкрут през декември 2011 г. Единственият шанс пред марката бе да разчита на някой да я купи и да изплати нейните дългове. Основният кандидат за това бяха китайците от Zhejiang Youngman и Pang Da, но те срещнаха съпротивата на предишния собственик на SaabGeneral Motors. Американците блокираха сделката, тъй като не искат технологиите, които и те използват, да попадна в ръцете на китайски автомобилни производители.

0 от 500