IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Нова серия отличници на Euro NCAP

BMW 3 Series, Mazda CX-5, Hyundai i30 и Peugeot 208 получиха 5 звездички. Audi A6 грабна специално отличие.

Нова серия отличници на Euro NCAP

Нова серия отличници на Euro NCAP
Нови четири автомобила преминаха успешно през краш-тестовете на Euro NCAP. BMW 3 Series, Mazda CX-5, Hyundai i30 и Peugeot 208 получиха максималните 5 звездички при новите изпитания на европейската организация по провеждане на независими краш-тестове на автомобили.
Нова серия отличници на Euro NCAP
От Euro NCAP посочват, че производителите са оптимизирали значително автомобилите си и те вече са много по-безопасни за пешеходците. Както вече съобщихме, през тази година всеки автомобил трябва да постигне резултат по-голям от 60% при изпитанието за безопасност на пешеходците, а не по-голям от 40%, както беше през миналите години.
Нова серия отличници на Euro NCAP
Най-добре в това отношение се представя BMW 3 Series, който постига резултат от 78%. При Hyundai i30 резултатът е 67%, при Mazda CX-5 - 64% и при Peugeot 208 - 61%.
Нова серия отличници на Euro NCAP
От европейската организация отличиха и системите за аварийно спиране, с които се оборудват BMW 3 Series и Mazda CX-5. Тази технология задейства автоматично спирачната система на автомобила, ако прецени, че сблъсъкът е неизбежен.

"Ако всички коли се оборудваха с такива системи, много катастрофи щяха да бъдат по-леки или напълно избегнати", казват от Euro NCAP, уточнявайки, че ще предложат тази технология да бъде въведена серийно във всички автомобили.
Нова серия отличници на Euro NCAP
Euro NCAP даде и специално отличие за системата Pre Sense front plus, която се поставя на Audi A6. Технологията следи за автомобили чрез радари в предната част на колата. При необходимост системата може да задейства спирачките за да намали щетите от катастрофата или да я избегне напълно.

Тагове: euro ncap
0 от 500
  • #10
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Абсолютише анонимише ( преди 11 години )
    видно е, че Маздата е с най-добрите измерени резултати-тя предпазва най-добре возещите се деца, докато БМВ-то е относително по-"грижовно" при блъскане на пешеходец,който трябва обаче да изпълни условията на теста при удара.
  • #9
    5 rate up comment 2 rate down comment
    анонимен -№ 6 ( преди 11 години )
    прав си,че във всяка категория има по-Качествевни от Мазда - но НЕ и по-Скъпи!Мазда е приличен автомобил но Надценен поне с 30 % - тук СХ-5 ще се продава толкова-колкото се продаваше СХ-7Питаш ли ги тези-които се опитват да си продават Маздите втора ръка - ЗАГУБИ от 50 - 55 % за Коли до 3 год
  • #8
    4 rate up comment 0 rate down comment
    драйвър ( преди 11 години )
    Трябва да се отбележи , че Пежо 208 е в нисък клас , а за такъв клас това си е голямо постижение !
  • #7
    17 rate up comment 21 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Пежото е най-зле,... традиционно.
  • #6
    15 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Като гледам показателите на Мазда ,не е точна така.Във всяка категория има по-добри от нея.
  • #5
    18 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    При Маздата това е добре,че поема голямата част от удара,като се деформира повече,но не засяга пътниците в купето.
  • #4
    19 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Hyundai i30 веднага след BMW,браво,браво!
  • #3
    13 rate up comment 5 rate down comment
    xax ( преди 11 години )
    da da mazdata napravo le6 !!!
  • #2
    28 rate up comment 1 rate down comment
    V50 ( преди 11 години )
    Браво!!!Сигурността е най-важното нещо за един автомобил и е похвално, че все повече компании достигат все по-високи и по-високи нива.Дано след още 10-на години автомобилите да са толкова напреднали по отношение на сигурност, че да могат да напълно да предотвратяват катастрофите!?
  • #1
    25 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Като гледам БМВ-то най е запазило формата си при сблъсъка. Другите са глътнали двигателите си а при СУВ-а на Маздата имам чувството че двигателя е в премазал краката на шофьора. Естествено ако беше така нямаше да вземе 5 звезди но отстрани създава такава илюзия.