IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Битката при маскираните кросовъри се засилва

Audi хвърля ръкавицата на BMW с 4 нови модела, но баварците няма да се предадат без бой

Битката при маскираните кросовъри се засилва

Кросовърите, които се маскират във вид на всъдеходно купе, оформиха един от най-популярните сегменти през последните години. Те са предназначени за хора, за които не е важно да има място в самото купе, но държат на това автомобилът е екстравагантен и скъп. За да се наложат подобни машини на пазара, освен качества, те трябва да имат и успешен дизайн.

Първият опит бе на BMW и той се оказа много успешен. Първата серия X6 бе пусната в тираж от 60 000 бройки и веднага бе разпродадена. Този успех накара и останалите производители в премиум-сегмента да се замислят и спешно да започнат разработката на автомобили от този клас. Баварците обаче не лежат на стари лаври и смятат да отстояват лидерството си.
Битката при маскираните кросовъри се засилва
BMW X6

Първата стъпка в тази насока е следващото поколение BMW X6, чиито продажби ще стартират през 2014 г. Неговият вид ще бъде променен, като ще има по-плавни линии, но в същото време ще изглежда по-агресивен и динамичен. Това ще стане благодарение на новата линия на покрива и задната част.
Битката при маскираните кросовъри се засилва
BMW X4 - неофициално изображение

Година след това трябва да се появи и "по-малкото братче" на Х6 - Х4. Разликата между двата кросовъра ще бъде единствено в размерите, въпреки че ще бъдат на една платформа. А през 2016 г. баварците трябва да покажат и най-необичайния си кросовър - Х1 с три врати. Той няма нищо общо със сегашната версия със същото име. Моделът ще се превърне в най-малкия кросовър на BMW, като на някои пазари ще се предлага и в удължена версия.

В Audi също се готвят за битка. Компанията разработва цели 4 нови модела - Q2, Q4, Q6 и Q8. Първи ще се появи Q4, който ще е на една платформа с Q5, но ще се отличава с по-агресивна външност и мощни мотори. Този модел ще представлява нещо като fastback версия на Q5 и ще бъде насочен към младата публика, която иска комбинация от спортен автомобил и кросовър.
Битката при маскираните кросовъри се засилва
Audi Q4 - неофициално изображение

Следва по-голямото крос-купе Audi Q6, което ще дели една платформа с Porsche Macan. А през 2015 г. на бял свят ще се появи кросовър версия на Audi А1, която ще се казва Q2.
Битката при маскираните кросовъри се засилва
Audi Q2 - неофициално изображение

Най-силният си коз обаче концернът е оставил за накрая - големия представителен купе-кросовър Q8. Такъв модел няма нито при BMW, нито при Mercedes-Benz, като с него са свързани огромни надежди. Причината е, че подобни автомобили се търсят много на пазарите в Близкия Изток, Китай и Русия. Там е пълно с новобогаташи, които с радост могат да похарчат много пари за такава машина.

Третият от голяма германска тройка - Mercedes-Benz, сякаш остава встрани от надпреварата. Компанията непрекъснато отрича слуховете за разработване на нови модели кросовъри. Но според източници от Mercedes-Benz в Щутгарт усилено се работи върху създаването на купе-кросовъра MLC. Както се вижда от името му, той ще бъде създаден на платформата на М-class, като ще притежава динамична външност на купе и доста по-висока цена от Mercedes-Benz ML. 
Битката при маскираните кросовъри се засилва
Mercedes-Benz MLC - неофициално изображение

Освен това през 2015 г. трябва да се появи и кросовърът GLC. Спекулира се, че това ще бъде проходима версия на купете с 4 врати CLC. След него трябва да видим и компактният BLK, който ще бъде на базата на новата B-class.
Битката при маскираните кросовъри се засилва
Mercedes-Benz BLK - неофициално изображение
 

Тагове: bmw audi mercedes
0 от 500
  • #10
    3 rate up comment 2 rate down comment
    SMOKY ( преди 11 години )
    vsi4ki znaeme za nedostatatsite na BMW X6,no diavolski napompano sas steroidi izglejda....ako modelat X1 izglejda v umalen vid taka ,togava otnovo pora4kite 6te zavaliat......no istina e 4e vsi4kite SUV-vove nemogat da se izpolzvat po prednazna4enie.....funktsiata im e po-pokazna.X5 e edinstveniat koito bie po to4ki.....
  • #9
    10 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Явно има състезание за най-непрактична, но за сметка на това гъзарска изцепка. Какво значи SUV купе или седан купе? Много просто, това си е най-обикновен хечбек, но със още по-скосен покрив за още по-неизползваеми седалки и още по-малък багажник. Хм, не ми звучи много добре, но се продава. Нещо като да си купиш офроуд машина, която не става за офроуд. Пак не звучи добре, но пак се продава. Ей това хората се лъжем много лесно.
  • #8
    4 rate up comment 7 rate down comment
    awd ( преди 11 години )
    awd test
  • #7
    6 rate up comment 3 rate down comment
    aaa ( преди 11 години )
    Xdrive vs Quattro vs 4matic
  • #6
    4 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Добре, че корейците им показаха тази "буца".
  • #5
    11 rate up comment 7 rate down comment
    бб ( преди 11 години )
    Като гледам картинките, БМВ ще си остане лидер в този клас и след излизането на тези поколения. Аудито е скучно в сравнение с Х6, а Мерцедеса не е достатъчно смел във формите си. Вярно все пак това са неофициални картинки... Между другото не харесвам джипки, но преди 5 г, когато го видах за първи път Х6 /тъмо беше излязал/, просто зяпнахме няколко човека и казахме "какво е това чудо".
  • #4
    15 rate up comment 2 rate down comment
    Ники ( преди 11 години )
    Мерцедесчето Б"Ч"К е много добро :)
  • #3
    39 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    Пак хвърлени ръкавици. Ей тия хора вече буквално се замерват с ръкавици. Всеки ден чета БМВ хвърли лъкавица на.. Ауди хвърли ръкавица на... С това темпо скоро ще се затрупат с ръкавици.
  • #2
    17 rate up comment 7 rate down comment
    . ( преди 11 години )
    абе прав си ама ако бях милионер , бих си го купил..... :):):)
  • #1
    44 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 11 години )
    ГРОЗНООООООО! Каква е тая мода не мога да разбера?? Нито е джип, нито е купе, нито е седан, нито е комби а някаква смесица от всичко и накрая едно голямо нищо! Голям, тежък,непрактичен,висок разход на гориво, не става нито за офроуд(калпаво окачване и предавки) нито за спортно каране абе с две думи абсолютна глупост!