IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Дете бе осъдено да плати 23 000 евро за нарушения на пътя

Родителите на 4-годишното момче използват пропуски в закона

Дете бе осъдено да плати 23 000 евро за нарушения на пътя

Съд във Франция реши, че 4-годишно дете трябва да плати повече от 70 глоби на обща стойност от 23 138 евро за нарушения на пътя, извършени от неговите родители. Съпрузите се възползвали от пропуск в законодателството и регистрирали автомобила си на своя син. И сега той ще трябва да отговаря за действията им.
Дете бе осъдено да плати 23 000 евро за нарушения на пътя
Съдия от град Антиб призовал собственика на Fiat Punto, който от 2010 г. имал над 70 неплатени глоби да превишение на скоростта, нарушение на правилата за паркиране, отказ да плати пътуването по магистрала, управление на автомобил, който не е минал технически прегледи, и други подобни нарушения.

Именно при заседанието в съда се разбрало, че собственик на автомобила е малко момче. Оказва се, че през 1984 г. във Франция е приет закон, който позволява автомобилите да бъдат регистрирани на деца. Задължително е те да се учат да управляват кола и да получат шофьорски права да карат заедно с инструктор. В закона обаче не е записана минимална възраст на собственика на машината.

„Това е пълен абсурд, но такъв е законът и аз нищо не мога да направя”, заяви съдията, който така и не успял да установи кой от двамата съпрузи е управлявал колата по време на нарушенията. При подобна ситуация, според действащото законодателство, за виновен се признава собственика на автомобила. Тоест 4-годишното момче сега дължи 23 128 евро.

0 от 500