IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Chrysler отзова 87 000 Jeep Wrangler

Причината е риск от самозапалване

Chrysler отзова 87 000 Jeep Wrangler

Концернът Chrysler привика в сервизите си около 87 000 бройки от модела Jeep Wrangler заради риск от самозапалване. Акцията ще засегне автомобилите, приозведени до 14 юли 2010 г. По-голяма част от машините – 67 872 единици, са с автоматична скоростна кутия, както всички те са продадени в САЩ, Канада и Мексико.
Chrysler отзова 87 000 Jeep Wrangler
В съобщението на Chrysler се казва, че причината за евентуално запалване на автомобила е в конструкцията и неправилното разположение на пластината за защита на трансмисията. Тя практически се намира върху катализатора на изпускателната система и при нагряване по време на движение може да причини запалване.

До момента са известни 14 такива случая, които се разследват от Американската администрация за безопасност на пътното движение. Най-вероятно всички инциденти са се случили при движение на автомобила по пресечена местност. Отстраняването на проблема ще бъде за сметка на Chrysler.

Тагове: wrangler
0 от 500