IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

McLaren MP4-12C Spider ще е на линия до края на годината

Откритата версия ще разполага със същия двигател като купето

McLaren MP4-12C Spider ще е на линия до края на годината

Британският производител на суперколи McLaren, планира да представи открита версия на модела си MP4-12C най-късно до края на годината. Автомобилът ще получи разпознаваема външност и V8 двигател.
McLaren MP4-12C Spider ще е на линия до края на годината
Както съобщава изданието Car &Driver, машината ще получи името MP4-12C Spider. Тя няма да претърпи сериозни промени във външния си вид в сравнение с настоящия модел, като изключим, разбира се, свалящия се покрив.

Версията купе бе показана още през 2010 г. на знаменития Speed fest в Гудууд (Вбр). Ако McLaren не успее за изданието на фестивала това лято, премиерата на модела ще бъде на някой от предстоящите автосалони - в Париж през септември или в Лос Анджелис през ноември.

Очакванията са McLaren MP4-12C Spider да получи твърд, свалящ се покрив от карбон, както и същия 3.8 литров, V8 мотор, който се поставя на купето. Двигателят разполага с 600 к.с. и 600 Нм въртящ момент, като гарантира ускорение от 0 до 100 км/ч само за три секунди.

Според изданието, този мотор ще играе основна роля в следващите модели на компанията. Агрегатът е съвместна разработка заедно с британската фирма Ricardo. Шефът на отдела за разработки на McLaren - Джеф Гроус, бе категоричен, че този двигател е разработен за повече от един автомобил.

Тагове: mp4-12c spider
0 от 500