IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW 5-Series Gran Turismo с обновени двигатели

Баварците модернизират и арматурното табло на "петиците"

BMW 5-Series Gran Turismo с обновени двигатели

Два модернизирани двигателя ще получи BMW 5-Series GT през юли, съобщи изданието Autoevolution. Те са предназначени за модификациите 530d и 550i както със задно предаване, така и със системата за задвижване на четирите колела xDrive. В Мюнхен са подготвили и нови опционални и стандартни екстри за всички версии на 5-Series.
BMW 5-Series Gran Turismo с обновени двигатели
Трилитровият, шестцилиндров дизел във версията 530d ще получи допълнителни 14 к.с., а въртящият момент ще нарасне с 20 Нм. Така параметрите на мотора от юли ще бъдат 258 к.с. и 560 Нм. Според BMW тези промени ще направят двигателя по-икономичен. Колко обаче - не се съобщава. Настоящата версия 530d GT изразходва средно 5.8 л/100 км.

Върховият осемцилиндров, 4.4 литров турбо мотор в модификацията 550i в новата си версия ще развива 450 к.с. и 650 Нм въртящ момент. Това е с 43 к.с. и 50 Нм повече от сегашния вариант на двигателя. Така моделът ще ускорява от място до 100 км/час за само 5.0 секунди, като ще изразходва средно 9.2 л/100 км.

Изданието разкрива, че съвсем скоро гамата двигатели на BMW 5-Series Gran Turismo ще се увеличи и с дизелов 2.0 литров, четирицилиндров мотор с мощност 184 к.с. Той ще се предлага само за версията със задно задвижване. С него машината ще ускорява от 0 до 100 км/ч за 8.9 сек., а максималната скорост ще бъде 213 км/ч.

Всички версии на BMW 5-Series GT от новата моделна година ще се оборудват стандартно със Start/Stop технология, нов електрически сервоусилвател на волана и системата Driving Experience Control, разполагаща с режим ECO PRO.

Към допълнителните опции пък ще бъдат добавени паркинг асистент, който може да паркира автомобила без намесата на шофьора, висококачествена съраунд система Bang & Olufsen и електрическа задна врата, която се отваря с дистанционно управление или чрез сензор под задната броя, който се задейства с леко движение на крака.
BMW 5-Series Gran Turismo с обновени двигатели
Освен това, за всички версии на BMW 5-Series - седан, комби и Gran Turismo, ще бъде наличен и новия мултифункционален дисплей на арматурното табло, създаден по технологията Black Panel. Става дума за 10.25-инчов дисплей, който заменя познатите рингове, показващи скоростта, оборотите и температурата на двигателя, както и нивото на гориво в резервоара.

Мултифункционалния дисплей може да бъде персонализиран, като изобразява различни данни, по различен начин и в различен цвят, в зависимост от това кой режим на управление е избрал водача - COMFORT, ECO PRO или Sport.
BMW 5-Series Gran Turismo с обновени двигатели
BMW 5-Series Gran Turismo с обновени двигатели
BMW 5-Series Gran Turismo с обновени двигатели
BMW 5-Series Gran Turismo с обновени двигатели

Тагове: gran tourismo
0 от 500
  • #6
    4 rate up comment 4 rate down comment
    неутрален ( преди 11 години )
    наистина е доста грозно GT-то
  • #5
    4 rate up comment 3 rate down comment
    rrrrrr... ( преди 11 години )
    при БМВ е само нагоре и напред...браво...въпреки че колите са идеални от БМВ пак искат да изненадват клиентите си,както и да привличат още.Само красотии се раждат там
  • #4
    3 rate up comment 5 rate down comment
    Стоян ( преди 11 години )
    Добре съм бе, що?? Ти се опитваш да ми натякваш трое мнение ли нещо, или аз не мога да си дам моето ли??? Това, че на теб ти харесва тази определено за мен идиотска БМВ ГТ, не ОЗНАЧАВА, че същото важи и за мен! Айде да не ми се правиш ти на интересен ако обичаш, да не ставаш глупав.
  • #3
    5 rate up comment 2 rate down comment
    бб ( преди 11 години )
    Стояне, добре ли си бе моето момче!? Лошичко ли ти е? Температура ли вдигна? Къде слагаш това от първата снимка до Мултипла!? Разбирам желанието на някои хора да се направят на интересни като говорят на въпреки, но дали осъзнават че така изглеждат много глупаво? А за втората снимка трябва да подсилят бронята, че ако откаже датчика голямо ритане ще падне отзад ;)
  • #2
    6 rate up comment 9 rate down comment
    Стоян ( преди 11 години )
    Дигитално табло....ГАДНО!А 5 серия ГТ , заедно с Фиат Мултипла са най грозните недуразумения на автомобилостроенето.
  • #1
    8 rate up comment 2 rate down comment
    GFY ( преди 11 години )
    Колкото и да ги мразя тия БМВ-та (и то заради водачите им, не заради друго) трябва да си призная, че имат страхотни модели, особено ми харесва 5-ицата комби на втората снимка, а с това ново табло....нямам думи просто!