IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tata готви кола на сгъстен въздух

Индийците са готови с 2 прототипа

Tata готви кола на сгъстен въздух

Автомобили, задвижвани със сгъстен въздух, изглеждат същата фантастика, каквато изглеждаха преди време и автомобили за $2000. За индийската компания Tata Motors обаче няма нищо невъзможно. Още преди няколко години тя закупи лиценза за разработка на двигател, задвижван със сгъстен въздух, от компанията Motor Development International (MDI). И от Tata вече твърдят, че са готови да започнат производството на автомобил на въздух.
Tata готви кола на сгъстен въздух
Това е прототип на MDI, която притежаваше лиценза за създаване на автомобил, задвижван със сгъстен въздух

Tata Motors е готова с 2 прототипа, но засега не разкрива дали те са преминали нужните тестове, както и кога ще бъдат показани пред публика. От компанията съобщиха единствено, че „проектът е влязъл във втората фаза, която включва детайлна разработка на двигател на сгъстен въздух в конкретен автомобил и неговите изпитания на стенд”.

В изявлението на индийците се казва още: „Двете компании – Tata и MDI продължават съвместната си работа над проекта, за да може в съвсем близко време да създадат продукт, който да е готов за серийно производство”. Общо взето нищо конкретно, така че ни остава да чакаме и да видим какво ще направят индийците.

Тагове: tata motors mdi
0 от 500
  • #4
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Иво ( преди 12 години )
    Карбонови резервоари с над 200 атмосфери налягане. 100км за $5 как ти звучи?
  • #3
    5 rate up comment 4 rate down comment
    news ( преди 12 години )
    новина от преди 2 - 3 години...
  • #2
    13 rate up comment 4 rate down comment
    Жицата ( преди 12 години )
    Кви 500 км. те гонят бе. Това са коли за градско каране. 50- 60 км. са напълно достатъчни.
  • #1
    7 rate up comment 19 rate down comment
    лкйх ( преди 12 години )
    Еее Индийците сбъднаха мечтата си.. сега и с пръдня ще могат да карат.... Иначе безкрайно глупава идея :).... какво космическо налягане трябва да постигнат в контейнера за сгъстен въздух за да направят 500 км пробег и колко ще тежи той... Лудост, но инвеститорите явно са убедени и имат пари