IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Престижна дизайнерска награда за Porsche 911

Спортният автомобил победи 4500 продукта от 58 държави

Престижна дизайнерска награда за Porsche 911

Eдна от най-престижните награди - "Red Dot", която се дава за уникален, функционален и емоционален дизайн на продукт, бе връчена на Porsche 911.

Спортна машина се наложи благодарение на това, че успешно съчетава иновации, традиции, мощ и елегантност, казва 30-членното жури. В битката за трофея Porsche 911 победи общо 4500 номинирани продукта от 58 страни.
Престижна дизайнерска награда за Porsche 911
Новото купе 911 позволи на групата дизайнери под ръководството на Михаел Мауер да продължи 50-годишната успешна история на модела. „Голямаята ни цел бе от една страна да усъвършенстваме формите на автомобила, но от друга страна той да запази своята лесна разпознаваемост, която го превърна в легенда”, коментира Мауер.

Наградата се явява и отдаване на почит към създателя на автомобила Фердинанд Александър Порше, който почина на 5 април 2012 г. на 76-годишна възраст. Именно той е бащата на култовите форми, които отличават Porsche 911 от останалите автомобили.

„Хармоничният на външен вид продукт не трябва да бъде украсяван допълнително. Той трябва да изпълква над останалите със своята оригинална форма. Добрият дизайн трябва да бъде честен”. Това е творческото кредо на покойния професор Порше, което дизайнерите на компанията продължават да следват.

Тагове: red dot
0 от 500