IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Шефът на Daimler призна за нов модел

Mercedes-Benz CLC ще се появи съвсем скоро

Шефът на Daimler призна за нов модел

Шефът на концерна Daimler Дитер Цетше потвърди, че в моделната линия на Mercedes-Benz ще се появи нов модел – компактно купе с 4 врати. Изявлението си Цетше направи пред журналисти по време на откриването на завода на компанията в унгарския град Кечкемет.

Снимка: Mercedes-Benz

Новият модел ще се произвежда именно в това предприятие заедно с новата B-class, която досега се сглобяваше в предприятието в Раштад (Гер). Пускането на завода в Унгария се наложи заради огромния интерес към B-class. До момента от нея в Mercedes са получили над 100 000 поръчки.

За компактното купе с 4 врати се говори от доста време, като се очаква то да се казва CLC и да бъде на същата платформа, която се използва за новите A и B-class. Този модел трябва да бъде конкурент на BMW 3-Series GT. На по-късен етап CLC ще се появи и във версия Shooting Brake, а предстои да излезе и във версия компактно комби, което ще се казна CLT.

Все още не е ясно кога точно ще се появи новия модел, но според германските медии не е изключено това да стане още на предстоящото изложение в Ню Йорк.

Тагове: daimler mercedes-benz clc
0 от 500