IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Dodge Challenger SRT8 във версия лимузина

Използва 6.4-литров HEMI V8 двигател

Dodge Challenger SRT8 във версия лимузина


Фестивалът на маниаците на автомобили, построени на платформата LX на Chrysler (Challenger, Charger, Magnum и 300С), който се провежда в Южна Калифорния, стана сцена за премиерата на първата по рода си лимузина Dodge Challenger SRT8. Тя е дело на LA Custom Coach и за сега е произведена в един единствен екземпляр.

Президентът на компанията LA Custom Coach Филип Айзелин заяви, че за построяването на колата са били необходими малко повече от четири месеца. Той не разкри точните размери на возилото, но съобщи, че в салона му са поставени кожени кресла, 24-ичов LED телевизор, няколко 10-инчови, специално осветление, мини бар и много други.

"Колата предизвиква огромен интерес на фестивала, което ни радва много. Вече работим върху втората лимузина Dodge Challenger SRT8, а след нея се захващаме и със следващите", каза Айзелин.

Той допълни, че автомобилът се задвижва от същия агрегат, който се поставя под капака на Challenger SRT8 - 6.4-литров HEMI V8 двигател, генериращ 470 к.с.

Снимки: LA Custom Coach

0 от 500