IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Fiat стъпва на китайския пазар

Седанът Viaggio ще се продава и в други държави

Fiat стъпва на китайския пазар

Световната премиера на седана Fiat Viaggio ще се състои на изложението в Пекин през април, съобщи изданието Automotive News. Това е първият модел на италианската компания, който ще се произвежда на територията на Китай.

Dodge Dart ще се продава в САЩ от април, а неговото копие Fiat Viaggio в Китай, но от юли.

Снимка: Fiat

През 2007 г. Fiat се опита да стъпи на най-големия автомобилен пазар в света, но тогава не успя да се разбере с евентуалния си местен партньор Nanjing Automotive. Сега италианците правят нов опит, като създават съвместно предприятие с друг производител Guangzhou Automobile. И през юли тази година от завода в търговската зона Чанша ще слезе първият автомобил съвместно производство.

Всъщност Fiat Viaggio е леко преработена версия на Dodge Dart, чието производство в САЩ стартира през април. В Китай седанът ще се предлага с 1.4 литрови атмосферни и турбо-двигатели, като очакванията са през първата година от конвейра да слязат 140 000 машини от този модел. За справка – през 2011 г. италианците са продали едва 1500 свои коли в Китай.

Предвижданията на Fiat и Nanjing Automotive са производството да нарастне до 250 000 бройки на година, като част от тях ще бъдат предназначени за чужбина.

0 от 500