IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Infiniti прави спортна кола на базата на Nissan Leaf

Електроавтомобилът ще бъде показан на изложението в Ню Йорк

Infiniti прави спортна кола на базата на Nissan Leaf

Nissan Leaf е първият автомобил в моделната гама на японския концерн с нулеви емисии на СО2. Макар и да не постави рекорди по продажби, той е на път да стане родоначалник на семейството електрически автомобили. В него ще влезе и спортна кола, дело на луксозния бранд Infiniti, който е соственост на Nissan.

Дебютът на новия модел е планиран за предстоящото изложение в Ню Йорк. Там ще бъде показан концептуален модел, съобщиха от Infiniti пред в. The Detroit Bureau. В неговата основа ще бъде платформата на Nissan Leaf, който ще бъде „облечен” в далеч по-агресивна и спортна форма. Задвижващият агрегат също ще бъде от Leaf, но ще претърпи изменения.

Според изданието външността на автомобила ще съчетава черти от G-смейството на Infiniti и от концептуалния модел на марката Emerge-E (на снимките в галерията), който бе показан на изложението в Женева в началото на месеца. Името на машината не се разкрива, но от Infiniti признават, че той ще бъде почти готов за серийно производство.

Тагове: infiniti nissan leaf
0 от 500
  • #3
    1 rate up comment 0 rate down comment
    speedart ( преди 12 години )
    Не може да бъде Японска луксозна кола на платформата на Нисан..това го правят само Германците от VW-GROUP..отново копираме най-добрите производители..защо,защо , мъка..задвижващия агрегат ще бъде също от Leef..браво луксозен leef..но на тройна цена..къде е Дошо..
  • #2
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Cenitell ( преди 12 години )
    Та пълно електрическия Мицубиши MIEV като първи сериен електромобил вече 2 години се продава
  • #1
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    ?