IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

IRC – Драматична победа за Копецки

Чехът спечели ралито на Канарските острови. Микелсен остана начело в шампионата.

IRC – Драматична победа за Копецки


Пилотът на Skoda UK Андреас Микелсен запази лидерството си след втория кръг от шампионата Intercontinental Rally Challenge (IRC), въпреки че завърши след основния си конкурент Ян Копецки (Skoda Motorsport) в рали “Канарски острови”.

В 15-те специални етапа на надпреварата двамата пилоти, каращи Fabia S2000 не допуснаха разликата помежду им да се увеличи с повече от 5 сек. Преди последната скоростна отсечка авансът на шампиона Микелсен бе 3,6 сек., но автомобилът му не можа да запали заради счупен конектор към инжекторите. Това го забави и той получи 30 секундно наказание. Чехът се възползва от шанса и спечели първата си победа за сезона. Андреас остана втори, но това му бе достатъчно, за да увеличи преднината си във временното генерално класиране.

За Копецки това е втора поредна победа на Канарите. Копецки пропусна първия кръг, така че това е първото му състезание за този сезон и резултатът му го нарежда на второ място в генералното подреждане. Той изостава с 18 точки от защитаващия титлата си Микелсен и е на една пред германецът Вейганд. Андреас определи надпреварата по хлъзгавия асфалт на острова като една от най-трудните.

След автомобилите Skoda на Копецки и Микелсен завърши организаторът на състезанието и победител на Канарите от 91/94, Луис Монцон, който с неговото Peugeot 207 осуети тройната победа за Skoda. Четвърти остана германецът Сеп Вейганд

Класиране в рали на Канарските острови:
място / пилот / отбор / кола / време

1. Ян Копецки Skoda 2 ч. 21 мин. 46.5 сек
2. Андреас Микелсен Skoda UK + 28.3 сек
3. Луиз Монцон Канарите Peugeot + 3 мин. 13.6 сек
4. Сеп Вейганд Skoda - Германия + 4 мин. 32.0 сек
5. Джонатан Перес AMP Classic Peugeot + 7 мин. 29.3 сек.
6. Джоан Винис Suzuki Iberica + 9 мин

Генерално класиране за IRC

Пилоти

1. Андреас Микелсен 43 т.
2. Ян копецки 25 т.
3. Сеп Вейганд 24 т.
4. Юхо Ханинен 18 т.
5. Браян Буфие 15 т.
6. Луис Манцон 15 т.

Конструктори

1. Skoda - 86 т.
2. Peugeot - 42 т.
3. Honda - 18 т.
4. M-Sport - 16 т.

Тагове: irc
0 от 500