IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

За Huayra се чака три години

Pagani получи 85 поръчки за супервозилото.

За Huayra се чака три години


Закъснелите мераклии за модела Huayra ще трябва да чакат три години. Това се налага, тъй като за моделът са получени 85 поръчки, а Pagani е в състояние да произведе едва 25 екземпляра до края на тази година. През 2013 от фабриката ще излязат още 40 автомобила, а останалите ще са готови през 2014 година.

Супер-автомобилът Pagani Huayra се задвижва от 12 цилиндров двигател с мощност 700 к.с. От 0 до 100 км/час той ускорява за 3,3 секунди и може да достигне максимална скорост от 370 км/ч. В Европа колата струва около 1 милион евро.

Подробно за Pagani Huayra

Стана ясно още, че италианската компания възнамерява да започне да продава автомобилите си и отвъд Атлантика. До момента Pagani Huayra не бе одобрен за разпространение в САЩ, защото въздушните възглавници на колата не могат да променят обема си, съобразно теглото на пътника. Американските власти обаче отвориха вратичка, според която малосерийните модели, като Bugatti, Lamborghini, Ferrari, Koenigsegg, Spyker и др. ще могат да се продават и със стандартни въздушни възглавници.

През миналата година Pagani разшири дилърската си мрежа с представителства в Чили, Саудитска Арабия, Сингапур, Тайланд и Великобритания. Сега се откриват центрове и в най-горещите точки на САЩ - Лос-Анджелис, Маями и Сан-Франциско, където интереса към уникалните супервозила е обичайно голям.

0 от 500