IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Швейцарец е първият собственик на Volt в Европа

Бизнесменът се отказа от цял автопарк, за да се вози на електричество

Швейцарец е първият собственик на Volt в Европа

Първият собственик на Chevrolet Volt в Европа е швейцарският бизнесмен Емануел Пробст, генерален директор на компания за производство на кафемашини. Фенът на кафето и американски коли видял Volt по време на изложението в Женева преди година и решил да стане първият купувач на модела на Стария континент.

Самият Пробст има сериозна колекция от автомибили, в която влизат две лимузини и две суперколи (не се уточнява какви точно). Той обаче е категоричен, че те ще седят само в гаража, тъй като не иска да използва бензин при придвижването си.

„Всеки ден харча около 15 л гориво, докато се придвижвам до работата си и обратно до дома си – казва Пробст. – Годишно навъртам около 25-30 000 км. и ми се налага да зареждам някой от автомобилите си поне 2-3 пъти седмично. Всеки може сам да изчисли колко струва всичко това”.

Швейцарецът е привлечен от факта, че с едно зареждане Volt може да измине около 500 км. Пробегъг на електричество е около 80 км, след което се включва 1.4-литровият бензинов двигател. За зареждане на батериите машината може да бъде включена към обикновена розетка в електрическа мрежа.

На завършилия преди дни автосалон в Женева Chevrolet Volt и неговият двойник Opel Ampera бяха обявени за „Автомобил на 2012 г. в Европа”.
 

Тагове: volt
0 от 500