IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Пускането на Ford Focus RS се отлага

Компанията вече работи върху следващото поколение на стандартния Focus

Пускането на Ford Focus RS се отлага

Разработката на следващото поколение на Ford Focus RS се отлага за неопределен период, съобщиха от компанията. Причината са другите приоритети, които стоят пред производителя.

Според отговорника за моделите от сегмент С във Ford Гунар Херман сега е по-важно компанията да се съсредоточи върху пускането на пазара на по-масови модели. Те ще бъдат на същата платформа, на която е и новият Focus. Става въпрос най-вече за кросовъра Kuga/Escape. Общо на платформата на Focus се правят 11 модела.

За следващия Focus RS се знае, че ще разполага с двигател с мощност 320 к.с., предно задвижване и специално окачване RevoKnuckle, което се използва и в настоящото поколение на „заредения” хечбек.

В същото време Ford вече работи и върху следващото поколение на стандартния Focus, което трябва да се появи през 2018 г. Както каза един от шефовете в компанията Андрю Фрейзър, новата версия ще бъде „поставена на диета”. Новият Focus ще бъде с около 200 кг. по-лек от сегашния, тъй като за направата на каросерията му ще бъде използван алуминий.

„През 2020 г. вредните емисии, които изхвърлят автомобилите, ще трябва да бъдат на ниво от 95 г/км – коментира Фрейзър. – Ако искаме до постигнем подобно нещо, то трябва да намалим теглото на автомобила. Убеден съм, че четвъртото поколение на Focus ще се справи с това и ще може да покрие тези норми още през 2018 г”.

Тагове: ford focus rs
0 от 500