IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Saab отива на състезание

Въпреки агонията на марката бе направен истински спортен автомобил

Saab отива на състезание


Бъдещето и още повече оцеляването на Saab продължава да е под въпрос вече месеци наред. Въпреки това е приятно да научим, че Flash Engineering представи новата си състезателна кола Saab 9-3 TTА.

Бегачката е създадена, за да участва в шведската елитна състезателна лига – SREL.

Моделът притежава агресивна външност и аеродинамичен пакет. Специално за състезателната кола са направени нови брони, вежди на калниците и раздувки по праговете. Забелязват се отвори за охлаждане върху капака над двигателя, заден дифузьор и масивно крило.

По план трябва да бъдат изградени четири такива автомобила, които ще бъдат ползвани от отборът  Tidо. Пилотския състав не е уточнен на този етап, но има предположения, че зад волана ще бъдат шведските звезди Ян Нилсон, Матиас Андерсон и Линус Олсон.

Ще припомним, че наскоро Volvo представи своята версия S60 TTA, с която ви запознахме. В тази връзка управляващият директор на Flash Engineering Ян Нилсон коментира със задоволство, че повече от 40 години очаква с притаен дъх да стане свидетел на двубой между Saab и Volvo на състезателната писта. Това най-после ще стане реалност през идващото лято. Нилсен призова всички фенове на Saab да подкрепят марката. 

0 от 500