IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Уникален Chevrolet Corvette бе открит в Детройт

Моделът е от 1978 г. и пробегът му е само 13 мили

Уникален Chevrolet Corvette бе открит в Детройт

Уникален Chevrolet Corvette Indy 500, произведен през 1978 г. бе открит под купчина сандъци в изоставен склад в Детройт. Там той е предстоял от 1995 г., преди собственикът му да вземе мерки.

През 1978 г. компанията Chevrolet решава да отбележи 20-годишнината на модела Corvette със специална серия. Тя е от 6502 екземпляра, които са направени в стила Pace Car (кола на сигурността) от състезанията Indy 500. Машините са в два цвята - черен и сребрист, и са изкупени почти мигновенно.

Този екземпляр е купен от фен на Corvette, който обаче решава да не кара колата, а да я държи в гараж, където да и се любува. През 1995 г. колекционерът продава своя дом с цялата мебелировка и се премества да живее другаде. Автомобилът се оказва в един от складовете в Детройт, затрупан от сандъци и кашони.

Дълги години собственикът на колата не се сеща за нея, но неотдавна решава, че трябва да я продаде. Хора, разгледали машината, твърдят, че в нея се е запазил въздуха на старата Америка. Седалките все още са с найлона, с който са били покрити в завода, а в резервоара има сипан преди повече от 30 години бензин.

Corvette е обзаведен с V8 мотор с мощност 350 к.с., който се намира в идеално състояние. Единствената част, пострадала от дългия престой, е акумулаторът. Машината е продадена на компанията Corvette Mike New England, която е официален дилър на Chevrolet, като цената и не се споменава.

Намирането на подобен автомобил съвсем не е прецедент за Америка. Неотдавна в Санта Моника бе открит рядък Mercedes Benz 300SL Gullwing, произведен през 1955 г., а в хангар край Далас - 3 колекционерски Ferrari и Maserati. Тези 4 автомобила също бяха престояли няколко десетилетия, преди да бъдат открити, но въпреки това са в отлично състояние. И затова веднага бяха пуснати на търг.
 

0 от 500
  • #7
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Мен ( преди 12 години )
    Уникално! Дано следващия собственик да се грижи по-добре за нея! А които не харесват колата, марш към Ладите си :)
  • #6
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Daytona ( преди 12 години )
    Добре е преДстояла колата. Да хване да ви предстои една чистка в екипа, списващ това подобие на новинарски сайт!
  • #5
    5 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Нещо статията издиша от всякъде.Уж бил е купил да не е кара,заровена в *** и кашони,забравена,продал склада,после решил да си е върне.Поредния журналистически бъркоч.За да забравиш,че имаш такъв автомобил трябва или да си болен от Паркинсон или да имаш още 500 подобни и да си им изгубил бройката и местоположението.
  • #4
    2 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    qko!
  • #3
    8 rate up comment 6 rate down comment
    Kazanova ( преди 12 години )
    6to, ima hora koito se jeniat za hubavi jeni, i posle vaob6te ne gi "karat"(gorkite).Ne 4e se oplakvam,no poniakoga mi idvat v pove4e!
  • #2
    16 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Както има една българска поговорка гласяща "хубавите ябълки прасетата ги ядът" тука малко перефразирана "хубавите ябълки прасетата ги гледат" Това да си купиш уникална за ония времена кола, да изръсиш купища пари, без да си я карал, само да и се любуваш в гаража е престъпление. ДА я оставиш да прашасва под купчина *** това е дива идиотия. Но както е казал народа "хубавите ябълки прасетата ги ядът".
  • #1
    5 rate up comment 12 rate down comment
    No_Name ( преди 12 години )
    че това е стара статия !!!