IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nuccio – завръщане в бъдещето

Bertone представи концепт, вдъхновен от най-добрите модели на студиото

Nuccio – завръщане в бъдещето


Когато стане дума за италиански дизайн не са нужни много думи. Ето, че в Женева Bertone представи своят необичаен, но изящен концепт Bertone Nuccio, представляващ “екстремна” спортна кола, вдъхновена от стила на “берлинетите” на 70-те години на миналия век. През годините студиото е създало много легендарни автомобили и е работило съвместно с дузина фирми.

От Bertone претендират, че в Nuccio са вплетени няколко от дизайните на най-добрите им произведения, сред които Alfa Romeo Carabo от 1968 г., Lancia Stratos Zero от 1970 г. и Lamborghini Countach от 1971 г. Моделът символизира 100-годишнината на компанията и носи името на дизайнерът Нучио Бертоне.

Автомобилът е призван да демонстрира дизайнерската философия за бъдещето и при създаването му са използвани най-съвременните технологии. Bertone Nuccio може да бъде причислен към най-аеродинамичните автомобили.

Това е функциониращ концепт, оборудван с централно разположен 4,3-литров V8-двигател с мощност 480 к.с. Дълъг е 4800 мм, ширината му е 1950 мм, височината - 1220 мм, а междуосието е 2600 мм.

Моделът се отличава с екстравагантна форма на фаровете и LED светлините и трапецовидно челно стъкло. Поради специфичната форма на покрива и централно разположения двигател видимостта назад е силно затруднена. Затова на мястото на стъклото, зад седалките е поставен 26-инчов LCD екран, който показва картина, подадена от камери, интегрирани в задната част на автомобила. Покрива има интересно оформление и редица оранжеви детайли. Подобно оцветени елементи са използвани и в интериора, където се забелязват анатомични, чисто спортни седалки и аналогови уреди с централно разположен оборотомер.

Тагове: bertone nuccio
0 от 500
  • #5
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Ganchovets ( преди 12 години )
    Определено е интересна, но тези дъги, които стърчат по страните незнайно защо ми напомнят за Фиат Мултипла :)
  • #4
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Ime ( преди 12 години )
    Незнам на кое е жалко подражание, но на мен ми харесва /въпрос на вкус, знаете как е../. Но защо не са дали снимки на интериора...
  • #3
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Стефан ( преди 12 години )
    Много жалък опит за копиране на Стратос.За жалост майстор Марчело Гандини го няма и с него от Бертоне си е отишло всичко.
  • #2
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Cenitell ( преди 12 години )
    Този модел наистина е убиец-отпред, отзад, дори и от покрива, убива ми възхищението към БертонеМолба до милионерите на света: Много ви моля, не ми я давайте за подарък!
  • #1
    5 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 12 години )
    Отзад е убиец. Отстрани също е много добро, особенно ако махнат този бордюр който тръгва от задната колона, но предницата, предницата ооо предницата е просто ужасна, развали целия фасон на колата.