IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Citroen показа DS3 Racing Loeb Edition

Автомобилът е посветен на 8-кратния рали-шампон и ще бъде в серия от 200 бройки

Citroen показа DS3 Racing Loeb Edition

Citroen отбелязва огромните успехи на Себастиян Льоб в световния рали-шампионат, като му посвети специална серия, която ще видим на изложението в Женева. Моделът DS3 Racing Loeb Edition ще се появи в серия от 200 бройки, посветена на 8-те световния титли на френския пилот и неговия навигатор Даниел Елена.

Специалният DS3 Racing няма да се отличава с подобрени технически характеристики, но е с напълно нова боя, дело на френския концерн. Подоно покритие не е използвано при никой друг автомобилен производител и освен, че придава по-специален вид, иновативната технология подсилва структурата на боята и я прави по-устойчива на атмосферни условия и издраксване.

Подобно на останалите DS3 и при лимитираната серия има контрастни огледала, джанти и покрив, този път в цвят „Aden”  (червено). На покрива има специална табелка с името на световния шампион, както и индивидуален номер на всеки автомобил от серията.

Машината е оборудвана с познатия 1.6-литров турбо двигател с мощност 207 к.с. Той е комбиниран с 6-степенна механична скоростна кутия и ускорява от 0 до 100 км/ч за 6.5 секунди. Максималната скорост на автомобила е 235 км/ч.

DS3 Racing Sebastien Loeb ще бъде на щанда на „шевроните“, заедно с DS4 Racing concept, C4 Aircross и фейслифта на С1. Citroen ще подреди на щанда си в Женева също така Berlingo Multispace, C3 Red Block (серийна версия) и лимитираните версии Paris Rendez-Vous на DS4 и DS5.

Още по темата:

Citroen DS4 Racing – 256 к.с. под капака

Тагове: citroen ds3 racing
0 от 500